(Φωτο)-Πάτρα: Υπό βροχή η συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ – Και ο Πελετίδης ενάντια στο νομοσχέδιο περίθαλψης

Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, έδωσε το «παρών» στη σημερινή (Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου) αγωνιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, έξω από την 6η ΥΠΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Παρόντες μαζί με το Δήμαρχο ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, Μιχάλης Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο βοηθός Δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Πελεκούδας.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το νομοσχέδιο αυτό είναι ταφόπλακα και για τους εργαζόμενους αλλά και για το λαό μας. Εμείς αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για να υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα υγειονομικό σύστημα που να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους. Να είναι αντίστοιχο της εποχής μας.
Το υγειονομικό μας σύστημα κινδυνεύει σήμερα να πάψει να λειτουργεί όχι τυχαία. Υπάρχει, αυτή τη στιγμή, μια σύγκρουση ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι εκτιμούν ότι το πολιτικό περιβάλλον τους ευνοεί να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κι έτσι οδηγούν τα νοσοκομεία μας και το δημόσιο σύστημα υγείας σε απόλυτη κατάρρευση, αφού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το λαό. Έχουμε ανάγκη από υπηρεσίες. Είναι απαράδεκτο να μας βλέπουν όλους με το πόσο πουγκί έχουμε. Είναι ανάγκη οι υπηρεσίες αυτές να παρέχονται όπως πρέπει στο λαό μας, γιατί οι δυνατότητες υπάρχουν. Τα συμφέροντα να παραμεριστούν και κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το θέμα. Θα έρθει και η σειρά του και θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση. Γνωρίζουμε πού θα οδηγήσει όλο αυτό και πρέπει τώρα να το σταματήσουμε».