Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Ναταλία Γερμανού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεσμένος στην εκπομπή “Καλύτερα Δε Γίνεται”, μίλησε με την Ναταλία Γερμανού για την επικαιρότητα, δίνοντας μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο ίδιος ξεκίνησε με την είδηση για την αδελφή, η οποία διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού, ευτυχώς σε πρώιμο στάδιο. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, κοινοποίησε αυτή την είδηση, για να αφυπνίσει τις γυναίκες να εξετάζονται τακτικά.

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με την Ναταλία Γερμανού για τις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τη χώρα. Όπως επισήμανε, ετοιμάζουν το “Κουμπί του Πανικού”, το οποίο θα βρίσκεται στα κινητά των γυναικών, για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν βοήθεια, μέσω του κινητού τους.

Η Κιβωτός και τα παιδιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στην Ναταλία Γερμανού πως τα παιδιά της Κιβωτού είναι ασφαλή. Όπως ξεκαθάρισε για τα παιδιά, αλλά και για τα ιδρύματα της χώρας:

«Στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές. Τα παιδιά πρέπει να φεύγουν, να πηγαίνουν για ανάδοχη υιοθεσία. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση. Έχω πολύ εμπιστοσύνη σε όσους διοικούν και φροντίζουν τώρα την Κιβωτό. Είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό το έργο και ήθελαν να το κάνουν».

Τι χρειάζεται βελτίωση;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τομείς που χρειάζονται βελτίωση στη χώρα, ξεκινώντας από το σύστημα υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πολλή δουλειά στο σύστημα υγείας. Μετά την πανδημία υπήρχε μία εξάντληση. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την πρόληψη και πριν από αυτή (δημόσια υγεία, πολιτικές κατά καπνίσματος, αλκοόλ, υγιεινή διατροφή) κι έπειτα να φροντίσουμε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία μας».

Έπειτα, ο πρωθυπουργός μίλησε για τον τομέα της δικαιοσύνης, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκαθαρίζοντας πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα κι αλλαγές. Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει μία εθνική στρατηγική για την ισότητα, επισημαίνοντας:

«Θέλουμε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος».