ΠΑΤΡΑ: Όλοι μαζί για να σώσουμε την 9χρονη Μαρία Φωτεινή προκειμένου να μεταβεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας

«Χέρι βοηθείας» απλώνουν ήδη οι Πατρινοί για να βοηθήσουν την 9χρονη Μαρία Φωτεινή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η ανταπόκριση είναι ήδη συγκινητική ενώ όπως αναφέρει η μητέρα της Βαρβάρα,  το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τη μικρή είναι ένα χειρουργείο που πρέπει να γίνει στο Λονδίνο.

«Έχουν καταθέσει χρήματα από το πρωί άνθρωποι που δεν γνωρίζω» λέει συγκινημένη η μητέρα της.

Όπως εξηγεί, «η Μαρία Φωτεινή γεννήθηκε με ένα νεφρό. Στην πορεία έγινε χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί τμήμα του καθώς είχε πάθει σηψαιμία. Επιπλέον η κύστη της είναι μικρή δεν έχει χωρητικότητα και το χειρουργείο είναι απαραίτητο για να γίνει αυξητική κύστης και από εκεί και πέρα να μπορέσει να πάρει μόσχευμα.

Η νεφρική της λειτουργία αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο και είμαστε λίγο πριν την αιμοκάθαρση. Το χειρουργείο αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Είναι προγραμματισμένο να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο της Αγγλίας στις 6 Δεκεμβρίου και το χειρουργείο να γίνει λίγες μέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου. Έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να εγκριθούν από τον ΕΟΔΥ τα έξοδα για το χειρουργείο. Εάν αυτό δε γίνει θα πρέπει να δώσουμε στο νοσοκομείο 50.000. Επιπλέον χρειάζονται πολλά χρήματα για τη διαμονή μας. Θα μείνουμε εκεί επτά εβδομάδες και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά. Μόνο για τη διαμονή χρειάζονται πάνω από 10.000 ευρώ».