Αχαΐα: Εξελίξεις με το εργοστάσιο Φλόκα – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Υπουργείου και του Φορέα Διαχείρισης

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα  το πρωί (Τρίτη), σχετικά με τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, στη Δυτική Αχαΐα.
Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και στελεχών της γενικής γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας προκειμένου το ΥΠ.ΕΝ. να γίνει ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή των προδιαγραφών κατασκευής του εργοστασίου στον Φλόκα.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να βρεθεί λύση για στον γόρδιο δεσμό της ακύρωσης του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου, προοπτική που μέχρι ώρας φαντάζει δύσκολη.
Τα ενδεχόμενα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι δύο: είτε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, είτε η αλλαγή των όρων στον υφιστάμενο διαγωνισμό. Και στις δύο περιπτώσεις οι καθυστερήσεις μοιάζουν αναπόφευκτες, αφού στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, ενώ στη δεύτερη θεωρείται δεδομένο πως θα υποβληθούν ενστάσεις από την πλευρά των υποψηφίων αναδόχων, με αποτέλεσμα και πάλι μακροχρόνιες καθυστερήσεις.