ΦΩΤΟ: Ντέρμπι μεταξύ Παναχαϊκής και ΑΕ Γλαύκου Έσπερου ΑΟΠΑ με σκορ 64-57

Η Παναχαϊκή αναδείχθηκε νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΕ Γλαύκου Έσπερου ΑΟΠΑ, καθώς επικράτησε στην έδρα της με 64-57. Το παιχνίδι είχε μπασκετική ένταση και από τη μια πλευρά ξεχώρισαν ο ασταμάτητος Θεοδόσης Γκόβας («όπλισε» στην τελευταία περίοδο, «γράφοντας» με απανωτά καλάθια το 57-50 στο 35΄) και η τρομερή άμυνα (μεγάλη η βοήθεια των Γιαννούτσου και Βανδώρου που έδωσαν λύσεις από τον πάγκο), ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να παίζουν στην τελευταία περίοδο χωρίς τον προπονητή τους Σπύρο Γκοργκόλη που αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή (τον αντικατέστησε ο συνεργάτης του Νίκος Πολίτης).

«Σήμερα κερδίσαμε το άγχος και την κακή μας επίδοση σε βολές και τρίποντα. Αυτό το πετύχαμε με την άμυνά μας. Το θετικό ήταν ότι μπήκαν στο ροτέισον κι άλλα παιδιά με ενεργό ρόλο κι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Συνεχιζουμε την προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι», δήλωσε ο κόουτς της Παναχϊκής Νίκος Ζίζηλας.

Το ντέρμπι παρακολούθησαν και οι Πέτρος Σταθάκης κιαι Μάκης Γιατράς.

Διαιτητές: Λιόνας-Λιαρομμάτης (οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τη διαιτησία του δεύτερου). Τα 10λεπτα: 14-13, 36-35 (ημ.), 50-48, 64-57.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Ζίζηλας): Μοσχοβάκης 2, Βουρνάς 10, Βανδώρος, Μπίρμπας 5 (1), Νικολάου 10, Κούτρας 3, Γιαννούτσος 7 (1), Μαναβόπουλος 2, Γκόβας 19 (2), Λυμπερέας 5.

ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ ΑΟΠΑ (Σπύρος Γκοργκόλης): Σακελλαρόπουλος 3 (1), Σερέτης 2, Θωμόπουλος 6, Σταθόπουλος 4, Ροκανάς 12 (2), Αγγελόπουλος 7, Καραγγελής 12, Αργυρόπουλος 4 (0/8 βολές), Μπόγρης 7.

«Η διαιτησία δεν είναι κληρονομικό δικαίω, πρέπει να δείχνεις κάθε εβδομάδα ποιος είσαι μέσα στο γήπεδο», δήλωσε το μέλος της διοίκησης της ΑΕ Γλαύκου Εσπερεου ΑΟΠΑ, Γιώργος Παρασκευόπουλος.