Πάρα: Οι εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγυιάς – Τερψιθέας

Παραπάνω από 230 ενεργά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2023. Η ψηφοφορία ανέδειξε το νέο 9μελές συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελούμενο από τον Γιώργο Μαγιάκη ως Πρόεδρο (220 ψήφους), τη Σοφία Βασδέκη ως Αντιπρόεδρο (189 ψήφους), τη Μαρία Αθανασιάδου ως Γραμματέα (75 ψήφους), την Αφροδίτη Κριμπά ως Ταμία (100 ψήφους) και ως μέλη τους: Γιάννη Κακαμπούκη (120 ψήφους), Ανδρομάχη Παπαγιαννοπούλου (113 ψήφους), Κατερίνα Σκαρπέλου (102 ψήφους), Παναγιώτα Κοκκόση (92 ψήφους) και Ειρήνη Μπαράκου (76 ψήφους).

Το νέο 9μελές συμβούλιο, κατά τη συγκρότησή του σε σώμα, έθεσε εκ νέου τους άξονες της καινούργιας θητείας του. Προτεραιότητά του είναι η ανάδειξη σημαντικών προβλημάτων της γειτονιάς και η αναζήτηση λύσης τους, η συμπαράσταση και κινητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν οικογένειες, μαθητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους, άτομα τρίτης ηλικίας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ακόμη, βάση του νέου συλλόγου αποτελεί η συσπείρωση των ανθρώπων της γειτονιάς στα όργανα και τις διεργασίες του συλλόγου, αλλά και στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη προτύπων και αξιών ζωής. Επιπλέον, στόχος είναι η προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής κόντρα στη ναρκοκουλτούρα και σε κάθε άλλου είδους εξάρτησης και τέλος, βασική είναι η ανάδειξη της ιστορίας της Αγυιάς και της Τερψιθέας μέσα από παρουσιάσεις με πρωτότυπο περιεχόμενο, με αφορμή και την επέτειο των 90 χρόνων.

Το νέο ΔΣ δηλώνει ότι θα παραμείνει αταλάντευτα στο πλευρό των συνοίκων και ειδικά του τμήματος αυτού που ζει με στερήσεις και ανέχεια, γιατί θεωρεί ότι μια γειτονιά είναι πραγματικά όμορφη όταν μπορούν όλοι οι γείτονες να περπατούν «καμαρωτά», χωρίς κανένας να απειλείται από την ανασφάλεια και τον φόβο, την κοινωνική απομόνωση και την εξαθλίωση. Με άξονα το γενικό καλό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας συνεχίζει την ανοδική πορεία και καλεί όλους του γείτονες να συμπορευτούν με σύνθημα «Είσαι κάτοικος Αγυιάς. Πάρτο πάνω σου!»

 

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου (Βαλαωρίτη 11), συνάντηση γνωριμίας των μελών και των φορέων της περιοχής με το νέο ΔΣ.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 6978341794 (Γιώργος) / 6973738185 (Σοφία)

Email: syllogos.agias@gmail.com

Fb: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας