Και πάλι….ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !

 

ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ Νο 5

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ

Θα το επαναλάβουμε:

    «Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια και την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ!

Η νεώτερη ενόχλησις προ-έρχεται από τον χώρο του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙ-ΟΥ με πρώτον και καλύτερον (γράψτε: με πρώτον και  χειρότερον) τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν μας Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον!

Αφορμήν για να γράψουμε αυτά τα πικρά σχόλια, τα οποία θα ακολουθήσουν, μας έδωσε ένα πρόσφατον δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «Χώρα του αχωρήτου» (βλ. https://choratouaxoritou.gr/?p=228646 της 6ης.11.2022) με τον τίτλον «Καλπάζει η ψευδοένωσις»,   το οποίον και θα σας παραθέσουμε στη συνέχεια.

Το δημοσίευμα αυτό επισφραγίζεται και τελειώνει με την πρότασιν:  «Ο Αμβρόσιος υποδέχθηκε εγκάρδια τον παπικό «ιδιοκτήτη» παρουσία Ιερέων από τις Μολδαβικές κοινότητες» !!!!!

Όσοι, λοιπόν, θα αναγνώσουν με προχειρότητα το κείμενον αυτό κινδυνεύουν να μπερδέψουν τα ονόματα του υποσημειουμένου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου και του Μολδαβού Επισκόπου Αμβροσίου (Ambrozie Munteanu), γεγονός, το οποίον θα έδιδε μεγάλην χαράν εις τον αγαπητόν μας Καθηγητήν Θεολόγον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΝ ΣΗΜΑΤΗΝ, τον αποτειχισθέντα κάτοικον του Αιγίου, ο οποίος με έχει κατηγορήσει ως ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΝ και ως ΠΡΟΔΟΤΗΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!! Τον ασθενούντα σήμερον, διά τον οποίον προσ-ευχόμεθα  και εις τον οποίον εκ βάθους καρδίας ευχόμεθα πλήρη και ταχείαν ανάρρωσιν!

Το παρακάτω δημοσίευμα, λοιπόν, μου δίδει την ευκαιρίαν να ξεκαθαρίσω και το πρόβλημα αυτό, ώστε να φύγω από την παρούσαν πρόσκαιρον ζωήν έχοντας ξεκαθαρίσει την θέσιν μου: καταδικάζω τον οικουμενισμόν!

Θεωρώ, λοιπόν, ότι στις ημέρες μας η αγία Ορθοδοξία μας  όλο και περισσότερο ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ με ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ.  Ώστε

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ και τους Συνεργάτες Του.

Ελάτε, λοιπόν, να προσεγγίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα.

 Το επίμαχον δημοσίευμα:  

 

 

Ιδού, λοιπόν,  το επίμαχον σημείον:

«Ο Αμβρόσιος υποδέχθηκε εγκάρδια τον παπικό «ιδιοκτήτη» παρουσία Ιερέων από τις Μολδαβικές κοινότητες» !!!!!

Η πραγματικότης είναι ότι ο Επίσκοπος της Μολδαβίας εναγκαλίζεται….!!!!!

 

( Βλ. https://www.youtube.com/watch?v=zWK3ywhlIcU&t=3s)

 

 

Και τώρα η ημετέρα Δήλωσις:

Καταδικάζω άνευ τινός ενδοιασμού τις συχνά επαναλαμβανόμενες πράξεις της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της αμωμήτου ημών Πίστεως από τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και τους συν αυτώ, όπως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, του Σεβ. Μητροπολίτου Μολδαβίας κ. Αμβροσίου (Ambrozie Munteanu) και οιωνδήποτε άλλων!

******

Μερικές από τις πράξεις της προδοσίας:

 

1ον) Η «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» (;;;) ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ,

όπου εμμέσως ανεγνωρίσθησαν ως «Έκκλησία» οι Ρωμαιοκαθολικοί, οι Αγγλικανοί  και οι Προτεστάντες!

….« Εγώ, όταν διαλέγωµαι µε τούς Ρωµαιοκαθολικούς –είναι η κρίσιµος ερώτησις– παραδέχοµαι ότι είναι Εκκλησία η όχι; Είναι ένα καίριον σηµείον. Να πούµε τι είναι αυτοί οι άνθρωποι. ∆ηλαδή η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η µόνη Εκκλησία και όλοι οι άλλοι είναι εκτός της Εκκλησίας ; Η έχουν και αυτοί κάτι από την Εκκλησίαν; Τι είναι οι Ρωµαιοκαθολικοί και τι είναι αι Αρχαίαι Ανατολικαί Εκκλησίαι; Εαν παραδεχθώ ότι είναι Εκκλησίαι, θα αρχίσω να διαλέγωµαι τουλάχιστον πιο αδελφικά. Εαν όµως δεν είναι Εκκλησίαι, τότε τι γίνεται; Αυτήν την απορίαν έχω και θα ήθελα κάποιαν λύσιν….».

Αυτά έγραφεν τότε ο λόγιος Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Η ασημότης μου όμως έγραψε  τα παρακάτω:

Καλαβρύτων:

”Η Σύνοδος στο Κολυμπάρι της Κρήτης έβλαψεν

 ανεπανόρθωτα την Ορθοδοξία”

«Για τη Σύνοδο των Ορθοδόξων στο Κολυμπάρι της Κρήτης έχουν γραφή πολλά, πάρα πολλά!

Αμφισβητείται τό όνομα «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ» Σύνοδος! Διότι «Μεγάλη» ήταν, αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ! Τέσσερες Τοπικές Εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν!

Αλλά καί «Αγία» επίσης ΔΕΝ ΗΤΑΝ! Διότι οι Αποφάσεις της ισοπέδωσαν τήν Ορθοδοξία με τον Ρωμαιοκαθολικισμό και τους Προτεστάντες!

Ωνόμασαν ως «Εκκλησίες» αυτούς που με δική τους Απόφαση απεκόπησαν από το Δένδρο, που ονομάζεται «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», δηλ. από τον κορμό της Μίας, Αγίας, Καθολικής καί Αποστολικής Εκκλησίας και αυτονομήθησαν! Ως εκ τούτου επρόδωσαν τήν Αγία Ορθοδοξία μας!

Όταν οι Ηγέτες της Εκκλησίας, φερόμενοι ως άτομα, ενεργούν πράξεις Προδοσίας, το γεγονός μας πληγώνει μεν, αλλά δεν έχει την δέουσα σοβαρότητα!

Προεχόντως πλήττει αυτά τα ίδια τα πρόσωπα καί όχι την Εκκλησίαν ως θεσμόν! Όταν π.χ. ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος γονατίζει εις τόν Πανάγιον Τάφον του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα και συμπροσεύχεται με τον Πάπα της Ρώμης, τότε προεχόντως ζημειώνει τήν ψυχή Του! Όχι όμως και την Εκκλησία, αφού εμείς οι άλλοι καταδικάζουμε την συμπροσευχή τους!

Οταν όμως οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, συναθροιζόμενοι στο Κολυμπάρι, Συνοδικώς παίρνουν Αποφάσεις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ για την Αγία Ορθοδοξία μας, τότε η ζημιά είναι μεγάλη, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ! Είναι πολύ μεγάλη, διότι προκαλεί αναταράξεις στον εκκλησιαστικό χώρο και οδηγεί, αναποφεύκτως σε νέο σχίσμα μεταξύ των πιστών των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών!

Πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε εκφρασθή και για τον Πάπα και για τους Παπικούς. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα. Οι Ρωμαιοκαθολικοί ή Παπικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, τόν ΄Ιησούν Χριστόν!

Έχουμε ουράνια σημάδια και θεοσημεία, τά οποία το πιστοποιούν. Όπως π.χ. το γεγονός, ότι τό Άγιον Φώς αναδύεται εκ του Παναγίου Τάφου και προσφέρεται ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

Σήμερα θα σας προσφέρουμε δύο ακόμη αποδείξεις!

 

Η πρώτη είναι ένα Πατριαρχικό Γράμμα του έτους 1701, διά του οποίου ξεκαθαρίζον-ται τα πράγματα κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Καλλίνικος απαν-τά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και απορίες του Μητροπολίτου Λαρίσης Παρθένιου.

Η δεύτερη απόδειξη προέρχεται από την συμπεριφορά του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Κερκύρας, ο Οποίος όχι μόνον απέτρεψε την κατασκευήν αγίας Τραπέζης (την ονομάζουν βωμό ἤ αλτάριον) των Ρωμαιοκαθολικών στο Ναό Του εκεί στην Κέρκυρα, αλλά και θανάτωσε 1.000 περίπου Παπικούς στρατιώτες και τον Καθολικό Διοικητή της νήσου, προκειμένου να προστατεύσει αμώμητη την Ορθοδοξία μας στην νήσο Του, την Κέρκυρα!

Καί ὄχι μόνον εθανάτωσε τόν Καθολικό Διοικητή της Κέρκυρας, (ο οποίος ηγείτο για την εγκατάσταση του βωμού των Λατίνων στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, αλλά και ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΝ (ο Άγιος) με κεραυνό το σπίτι του, στη Βενετία!!!!

Η διήγησις προέρχεται από τόν Ορθόδοξο Συναξαριστή! Παρακαλώ να την μελετήσετε στοχαστικά.

Εν συμπεράσματι θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς φόβο, ότι η «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» της Κρήτης έδρασε κατά τρόπο ΑΝΤΙΘΕΤΟ με την στάση του Αγίου Σπυρίδωνος έναν-τι των Παπικών! Με άλλα λόγια καί με δύο μόνο λέξεις: Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΒΛΑΨΕΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας !» (βλ. Romfea.gr)

 

 

 

2ον) ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ = ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,

 ΟΤΙ  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ!

 

Ένας κοσμικός δημοσιογράφος στο facebook έγραψεν τα εξής φοβερά λόγια: «Να καθαιρεθεί ο Βαρθολομαίος, όπως προβλέπει ο 65ος Αποστολικός Κανών για τους κληρικούς, που εισέρχονται σε Ιουδαϊκή Συναγωγή!…» και άλλοι πολλοί Ι. Κανόνες περί συμπροσευχών, που προβαίνει ο Πατριάρχης. Για να δούμε, όμως, οι Ιεροί Κανόνες  ισχύουν για όλους  ή εφαρμόζονται  μόνο σε όσους  είναι «ανυπάκουοι» στα οικουμενιστικά  κελεύσματα του Πρώτου του Φαναρίου;». Ιδού το κείμενον της 12ης Σεπτεμβρίου 2011:

 

Πηγή: https://m.facebook.com/notes/αγωνιστές/-να καθαιρεθη -ο- πατριάρχης-βαρθολομαιος/174904185917333/ 12 Σεπτεμβρίου 2011

 

Επειδή μερικοί ίσως δεν θα δυνηθούν να αναγνώσουν το παραπάνω κείμενο, διότι προέρχεται από φωτογράφιση και δεν επιδέχεται βελτιώσεις, μεταφέρουμε εδώ μερικά αποσπάσματα, τα οποία αναφέρονται εις την ημετέραν αναξιότητα.

 

Α) «Προχθές όμως  ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος ανακάλυψε, ότι αυτές οι ενέργειες “πληγώνουν την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων”. Και μέσα σε κείμενο, που ανάρτησε στο Blog του,  παραθέτει με νόημα ένα Video, στο οποίο με κεφαλαία γράμματα φαίνεται η μνημονευθείσα πρόταση δημοσιογράφου: ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ».

Β) «Μικρό απόσπασμα από το κείμενο του Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, δια του οποίου καταγγέλλει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είναι το παρακάτω:

«…. την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων πιστών … επλήγωσε μια άστοχη….ενέργεια του Πατριάρχου μας. Επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή East Park της Ν. Υόρκης, όπου έτυχε επισήμου υποδοχής…Δεν γνωρίζουμε την σκοπιμότητα της επισκέψεως αυτής…ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ,  ότι μπορεί να έχει κάποιο καλό αποτέλεσμα. Διότι “ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει”….Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να επισκέπτεται ο Κορυφαίος Πατριάρχης των Ορθοδόξων το ναό των Εβραίων (η Συναγωγή είναι ο εβραϊκός  τόπος λατρείας του Θεού) το θέμα παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις. Φαντασθήτε το αντίθετο για να κατανοήσετε το πρόβλημα. Θα μπορούσε άραγε ο Αρχισυνάγωγος των Εβραίων των Αθηνών να επισκεφθεί τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών  και να τύχει μεγάλης υποδοχής και μάλιστα σε ώρα χριστιανικής λατρείας….Το βήμα αυτό ήταν πολύ-πολύ τολμηρό εκ μέρους του Πατριάρχου μας μια και  μόνον ζημία θα επιφέρει στην Ορθοδοξία μας….Το ερώτημα, που τίθεται ενώπιόν μας, είναι με ποια ιδιότητα ο Πατριάρχης  μας επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή; Ως προσκυνητής; Ως ικέτης; Με διατεταγμένη αποστολή;»  

 

3ον) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ=ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ!

 

3 α’ . Ο Πατριάρχης μας  τελεί την θείαν λειτουργίαν με την συμμετοχήν ως ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΩΝ  του Πάπα των Ρωμαιοκαθολικών και πολλών εισέτι Κληρικών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας! Πρόκειται διά την «Πατριαρχικήν και Συνοδικήν θείαν λειτουργίαν της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις το ιερόν Ναόν του Αγ. Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως».

 

 

3 β’ . Ο Πατριάρχης μας  και ο Πάπας, ευρισκόμενοι στα Ιεροσόλυμα, υπέγραψαν …..«Κοινή Διακήρυξη»  !!!!

 

3 γ’ . Και μία εισέτι απόδειξις! Ο Πατριάρχης μας  και ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Franz Άρχιεπίσκοπος του Salzburg …… υπέγραψαν μια ακόμη …..«Κοινή Διακήρυξη»  !!!! Ιδού τι συνυπέγραψαν: 

«Μέσα εις ατμόσφαιραν αδελφικής αγάπης και αμοιβαίας εκτιμήσεως συνηντήθημεν σήμερον με τον αδελφόν Franz, Αρχιεπίσκοπον του Salzburg, εις την έδραν αυτού και παρόντων και των εκατέρωθεν συνοδών μας, συνωμιλήσαμεν διά θέματα που αφορούν εις τας αδελφάς Εκκλησίας μας και την μαρτυρίαν των εν τω κόσμω και ηυχήθημεν να μη βραδύνη επί πολύ ακόμη να ανατείλη η μεγάλη και επιφανής ημέρα της των πάντων ενώσεως. Ο αδελφός Πάπας Φραγκίσκος και η ημετέρα Μετριότης εργαζόμεθα και εντόνως προσευχόμεθα δια την ταχείαν έλευσιν αυτής της ημέρας Κυρίου.                   + Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος

Και οι άλλες υπογραφές

16.02.2022

Ιδού τώρα και το πρωτότυπον κείμενον:

 

 

3 δ’ . Ας συνεχίσουμε τις αποδείξεις.

Οι εγκάρδιοι ασπασμοί συνεχίζονται! Και μάλιστα σε ώρα θείας λειτουργίας!!!!

 

 

 

 

3 ε’. Το κακό επαναλαμβάνεται! Ω! πόση εγκαρδιότης!!!!

 

 

3 στ’ . Ας συνεχίσουμε τις αποδείξεις.

 

3 ζ’ . Συνεχίζουμε τις αποδείξεις.

 

3 η’ . Και άλλες  αποδείξεις.

 Πάπας και Πατριάρχης «ΑΔΕΛΦΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΙ»!!!!! 

 

 

3 θ’ . Συνεχίσουμε τις αποδείξεις. «Χέρι με χέρι»!!!

 

 

 4ον. Και τα ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ του Οικουμενικού Πατριάρχου…συνεχίζουν την προδοσίαν της Ορθοδοξίας! Εδώ ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος νομιμοποιεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια!!!!! (Γλυφάδα, 19.07.2022)

 

Εδώ ο κ. Ελπιδοφόρος απολαμβάνει την ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ!

Γελούν και τά ….μουστάκια του!!!!

 

 

 

Εδώ συμπροσεύχεται με τούς Ρωμαιοκαθολικούς!!!!!! Η περιφορά του Επιταφίου στη Ν. Υόρκη κατά τό τρέχον έτος !!!!!!

 

(βλ. https://tasthyras.wordpress.com/2022/05/03/

 

Και εδώ γελοιοποιεί τον Χριστόν κατά την περιφοράν του Επιταφίου, κρατώντας ένα μωρό στα χέρια Του!!!!!

 

 

(βλ. https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/afise-ton-christo-ston-epitafio….)

 

Τέλος,  η ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ διά την θείαν Κοινωνίαν! Εισήγαγε τα «κουταλάκια» όταν μεταλαμβάνουμε !!!!!

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Θεία κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης [vid]

 

****************

Αγαπητοί μου Αδελφοί, Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί,

Η Εκκλησία μας κατά την διάρκειαν της θείας λειτουργίας ολίγον προ της απαγγελίας του «Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα….»  εφιστά την προσοχήν μας,  καθώς ο τελετουργός κληρικός εκφωνεί τα γνωστά εκείνα λόγια:  «Τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν»! Δηλαδή μας εφιστά την προσοχήν, ώστε να μη εισέλθουν άπιστοι και ετερόθρησκοι στο Ναό, καθώς θα απαγγέλλουμε την Ομολογίαν της Πίστεώς μας. Με άλλα λόγια μας προσκαλεί να προσέχουμε, διά να μη αλλοιωθεί το περιεχόμενον της αμωμήτου ημών Πίστεως! Η Ορθοδοξία μας τηρεί την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΟΘΕΥΤΗ! Οι Ρωμαιοκαθολικοί (δηλ. οι Καθολικοί), οι Αγγλικανοί και οι Προτεστάντες, αντιθέτως, αλλοίωσαν την Ορθόδοξον Διδασκαλίαν!  Γι’ αυτό άλλωστε και η Εκκλησίας μας ονομάζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, δηλ. περιέχει και διαφυλάττει την ΟΡΘΗΝ ΔΟΞΑΝ, ΤΗΝ ΟΡΘΗΝ, και όχι την αλλοιωμένην, ΔΙΔΑΧΗΝ,  του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!

Εμείς, λοιπόν, τα τέκνα της Εκκλησίας οφείλουμε να παραδώσουμε ΑΝΟΘΕΥΤΟΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ εις τα παιδιά μας κ.ού.κ.

 

 

 

Ώστε, λοιπόν, Αδελφοί,

 πρόσχωμεν!

«Τας θύρας, τας θύρας»!

Η αγία Ορθοδοξία μας

 κ ι ν δ υ ν ε ύ ε ι!

 

 

 

 

Μετά πατρικών ευχών

 

 

 

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ