(Φωτο)-Πάτρα: Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2022 – Στην Παραλία Προαστείου

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου η δράση «Καθαρισμός Παραλίας Προαστείου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών 2022.   Οι «ΔΡΑΣΤΕΣ» ήταν οι πιο ευαισθητοποιημένοι πολίτες  σε θέματα περιβάλλοντος της περιοχής μας. Μιλάμε για τους μαθητές του 49ου Νηπιαγωγείου και του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, οι οποίοι γέμισαν την παραλία με τις παιδικές φωνές τους και επιτέλεσαν το έργο τους με χαρά και αφοσίωση. Οι μικροί «ΔΡΑΣΤΕΣ» με το έργο τους τους έδωσαν στους μεγαλύτερους  το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο τόπος μας αξίζει και θα τύχει στο μέλλον συνεχούς και εντατικής φροντίδας από τη νέα γενιά.

Οι μικροί «ΔΡΑΣΤΕΣ», λοιπόν, γέμισαν πολλές-πολλές σακούλες απορριμμάτων με σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα που παρέμεναν εκεί μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Η δεύτερη σε επισκεψιμότητα παραλία της Πάτρας είναι πλέον μια ΚΑΘΑΡΗ παραλία. Οι μικροί «ΔΡΑΣΤΕΣ» είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των Δασκάλων τους, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων τους, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του Δήμου Πατρέων. Tέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Προαστείου «Η ΔΡΑΣΗ» προσέφερε στους μικρούς μας πρωταγωνιστές αναψυκτικά για να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Δεδομένης της συνεχούς ενασχόλησης και φροντίδας του Πλατανόδασους από το Σύλλογό μας «Η ΔΡΑΣΗ» (fb: HDRASHplatanodasos), με χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα/ αίτημα των μικρών μας φίλων για μια ακόμα περιβαλλοντική ΔΡΑΣΗ, που οι ίδιοι ονόμασαν «ΔΕΝΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ».

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους μικρούς μας ήρωες καθώς και όλους τους φορείς που συμπαραστάθηκαν και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός και στη νέα δράση αλλά και σε κάθε άλλη, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής μας και ιδιαιτέρως του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει η Πάτρα, του ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ