Προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ,
Νίκου Καραθανασόπουλου, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία
της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA

«Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με αντιπροσωπεία της PEGA, ύστερα από σχετικό της αίτημα. Στη συνάντηση αυτή ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία για τα βασικά συμπεράσματα του Πορίσματος του ΚΚΕ, για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών.
Δηλαδή για την προσπάθεια συγκάλυψης των υποθέσεων, για τις τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με την υπόθεση του ΚΚΕ, για την προσπάθεια συσκότισης του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί στη βάση των κατευθύνσεων και κανονισμών της ΕΕ, καθώς και για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών εγχώριων και αλλοδαπών, αλλά και των επιχειρηματικών ομίλων.
Στις ερωτήσεις που μας υποβλήθηκαν από τα μέλη της αντιπροσωπείας, φωτίσαμε πτυχές των υποθέσεων της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, του πλαισίου δράσης των μηχανισμών και επισημάναμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα εκδημοκρατισμού και διαφάνειας στη δράση τους. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων να είναι υπόθεση της πάλης του λαού».