Πάτρα: Πιάστηκαν Δήμος – ΚΚΕ και Αναβιωτές για τον Κασιδιάρη – «Έξω οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους»!

Με αφορμή την εκδήλωση για τα 194 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς, που διοργάνωσε το λεγόμενο Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» με τη στήριξη μάλιστα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βγήκαν από τις τρύπες τους οι δολοφόνοι κατάδικοι φασίστες του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, και διάφοροι άλλοι της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής”, καταθέτοντας μάλιστα και στεφάνι εξ ονόματος του.

Για την εξέλιξη αυτή φέρουν βαριές ευθύνες το κράτος, η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των αστικών Κομμάτων, οι βουλευτές τους στο νομό, τα τοπικά πολιτικά τους στελέχη στον Δήμο Πατρέων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και συγκεκριμένοι τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες που ανέχονται να συγχρωτίζονται μαζί τους.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό της Πάτρας την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και όταν ο δικηγόρος του Λαγού Κ. Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά για τρίτη φορά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την ανοχή του ίδιου του δικαστηρίου. Όταν στην πλάτη τους κουβαλάνε δολοφονικές επιθέσεις σε κομμουνιστές, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές και μετανάστες.

Ο λαός μας ξέρει πως το σύστημα θρέφει το φασισμό και τον αξιοποιεί αναλόγως διαχρονικά για να κάνει τη βρώμικη δουλειά του εκφοβισμού και χτυπήματος του εργατικού – λαϊκού κινήματος, αλλά και της διάδοσης του αντικομουνισμού.
Έχουν μεγάλες ευθύνες και η κυβέρνηση της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχουν καταγραφεί στην ιστορία σαν τα «καλύτερα πλυντήρια» των ναζιστών στη Βουλή, αλλά και σε Δήμους και Περιφέρειες. Η συνειδητή ανοχή, επί δεκαετίες, της εγκληματικής πολιτικής δράσης της ναζιστικής οργάνωσης, από όλες τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς, την προετοίμασε για την αξιοποίησή της στα δύσκολα.

Το ξέπλυμα των φασιστών που μαρτυράει και τις σάπιες ιδέες τους, θα πάρει ξανά από τον λαό περήφανη απάντηση. Ο λαός της Πάτρας δεν ξεχνάει, δεν κλείνει τα μάτια, ξέρει να τιμάει με την δράση του, τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Δεν ξεχνάει τους αγωνιστές που κράτησαν αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια των Ιταλών και Γερμανών μαζί με τους φασίστες δωσίλογους, τα τάγματα ασφαλείας του Κουρκουλάκου και άλλων. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει όσο και αν προσπαθεί τους εκτελεσμένους κομμουνιστές στα Ψηλά Αλώνια, στο Γηροκομειό ,τους ήρωες του Μπλόκου των Προσφυγικών και άλλων συνοικιών της Πάτρας. Ο λαός της Πάτρας ξέρει να παλεύει στην πρώτη γραμμή στέλνοντας στα σκουπίδια τα κατακάθια της κοινωνίας.

Καλούμε το λαό να μην εφησυχάζει, να μην δείξει ανοχή στο φασισμό, να απομονώσει κάθε μορφή του μέσα στο λαό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή και σχολείο. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ είναι η πραγματική απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό – ναζισμό.
Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής!

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΟΥΝ!
Αποκαλυπτικές εικόνες, οι οποίες δικαίως έχουν ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους του πατραϊκού λαού, έλαβαν χώρα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, από το λεγόμενο «Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών “Παναγιώτης Καρατζάς”», με τη χρηματοδότηση μάλιστα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, φυσικά, δεν παραβρέθηκε, καθώς είναι γνωστό σε όλους, εδώ και πολύ καιρό, ποιοι ηγούνται σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Άλλωστε, μέλος του συλλόγου αυτού, είναι το γνωστό στην Πάτρα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μάλιστα ήταν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όταν δικαζόταν μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση κατατέθηκε στεφάνι απ’ το κόμμα του καταδικασμένου φασίστα χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, καθώς επίσης πετάχτηκαν «τρικάκια» που διαφήμιζαν το κόμμα του.
Θα περίμενε κανείς να υπάρξουν αντιδράσεις απ’ τους «επίσημους» παρευρισκόμενους, που εκπροσωπούν φορείς, παρατάξεις, συλλόγους κτλ. Δεν έγινε όμως έτσι, καθώς απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε όλοι την ίδια απέχθεια προς τους φασίστες… Είδαμε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονα Φωτήλα, τον Αντιπεριφερειάρχη της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία, Περιφερειακής Αρχής, Ανδρέα Φίλια, καθώς και επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, συγκεκριμένα τον κ. Πέτρο Ψωμά της παράταξης «Σπιράλ» και τον κ. Νίκο Τζανάκο, της παράταξης «Πάτρα, η δική μας πόλη».
Ούτε κιχ δεν έβγαλαν οι εν λόγω -και άλλοι- κύριοι, ούτε μια λέξη δεν βρήκαν μέχρι τώρα να καταδικάσουν το περιστατικό, εάν υποτίθεται δεν το γνώριζαν και αιφνιδιάστηκαν! Βρήκαν όμως λέξεις να στηλιτεύσουν την απουσία της Δημοτικής Αρχής. Ακόμα και μετά την εκδήλωση, ο κ. Πέτρος Ψωμάς πανηγύριζε, για τη «συνεργασία που κερδίζει έδαφος έναντι της μονολιθικότητας». Αν θέλουν συνεργασία και πολυφωνία με όσους βρεθούν στο δρόμο τους, ακόμα και φασίστες, αν ο στόχος τους είναι συνεργασία πάση θυσία ενάντια στη Δημοτική Αρχή και «όλοι οι καλοί χωράνε», ας την έχουν!
Η Δημοτική Αρχή, με μπροστάρη το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που για τη στάση του ενάντια στους χρυσαυγίτες βρέθηκε στα δικαστήρια, θα συνεχίσουν να έχουν συμμάχους τους πατρινούς, το λαό μας, που έχει και κριτήριο και πείρα, ξέρει να απομονώνει τόσο τους ίδιους τους φασίστες, όσο και το σύστημα που τους «τρέφει».
✔️ Φωτογραφία από τη δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, το 2017 μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Δημάρχου για «παράβαση καθήκοντος» ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Μ. Αρβανίτης. Οι χρυσαυγίτες κατηγόρησαν τότε το Δήμαρχο, επειδή το 2015 δεν έκανε “διευκόλυνση” στην νεοναζιστική ομάδα να προπαγανδίζουν τις ανακοινώσεις μίσους, ρατσισμού και φασισμού. Ο Δήμαρχος αθωώθηκε πανηγυρικά.

 

Απάντηση της ΑΜΚΕ – Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς»  σε παρόμοια ανάρτηση του Δήμου Πατρέων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Το Άγημα Παναγιώτης Καρατζάς , διοργάνωσε στις 23 Οκτωβρίου 2022 μία εορταστική εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Πάτρας το 1828, που προάγει το όραμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, να σχεδιαστεί η ελεύθερη Πάτρα, όπως και έγινε, στα πρότυπα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Είναι λυπηρό τις τελευταίες μέρες, μία λαμπρή γιορτή για την πόλη, να σκιάζεται από προβοκάτσιες εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών φραξιών, με σκοπό το διχασμό των ελλήνων πολιτών.

Είναι λυπηρό επίσης ο Δήμος Πατρέων , επίσημα από τη σελίδα του στο facebook να προωθεί δηλώσεις, χωρίς έλεγχο των πληροφοριών και επαναλαμβάνοντας ψευδή και ανεπιβεβαίωτα γεγονότα, εμπλέκοντας έτσι την πόλη σε μικροπολιτικά παιγνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι απλοί άνθρωποι του λαού χρηματοδότησαν την οργάνωση και τη φιλοξενία των καλεσμένων μας, αναβιωτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα αλλά και των τοπικών λαογραφικών συλλόγων.

Κανένας βαθμός αυτοδιοίκησης δεν χρηματοδότησε το πρωτόγνωρης μορφής αυτό εγχείρημα για τη πόλη μας, όπου παρέστησαν 300 περίπου άτομα με τη παραδοσιακή ελληνική φορεσιά τους, οι περισσότεροι αρματωμένοι με κειμήλια του Αγώνα.

Η εκδήλωση δεν είχε κάποιο πολιτικό χρώμα και ως εκ τούτου ουδείς επίσημος εκφώνησε χαιρετισμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, καμία δε κατάθεση στεφάνου δεν έγινε, πλην των 3 ορισμένων από τους τελετάρχες: Εκκλησία – Διοίκηση – Λαός.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και όταν αυτοί τελείωσαν άπαντες αποχώρησαν.  Υπάρχει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, που κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο και τις προσωπικές σελίδες στα social media των συμμετεχόντων.

Η καπηλεία της δόξας της γιορτής των Πατρινών από άφρονες συμπολίτες μας μετά το πέρας της εκδήλωσης και με δική τους πρωτοβουλία είναι καταδικαστέα από το Άγημά μας.

Το άγημα ιστορικής αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» αποτελεί μία νόμιμα ιδρυθείσα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με κύριο σκοπό την διαφύλαξη και προαγωγή της ιστορίας μας.

Στα πλαίσια αυτά αναλάβαμε την πρωτοβουλία της εν λόγω γιορτής και την πρόταση να θεσμοθετηθεί ως επίσημη αργία της πόλης, με εξωστρέφεια και ως μοχλό ανάπτυξης.

Φύλαξη μνημείων δεν υποστηρίζουμε και καταδικάζουμε κάθε είδους βανδαλισμό τους. Απέχουμε από πολιτικά παιγνίδια και θρησκευτικές διαφορές.

Η συμμετοχή , η υποστήριξη και η αποδοχή του ευρύτερου πατραϊκού λαού της πρωτοβουλίας μας ανέδειξε μία πλατιά και ισχυρή δυναμική ,  που μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε όλοι μονοιασμένοι για το καλό της πόλης μας, ώστε να αποκτήσει κάποια στιγμή τη θέση που της αρμόζει, το οποίο ήταν και το βαθύτερο νόημα της εκδήλωσης.