Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας στις 27 10 2022

Μετατρέποντας την ανάγκη σε ευκαιρία -επιλογή

Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων είναι υψίστης σημασίας. Οι εργοθεραπευτές ως επιστήμονες υγείας μπορούν να εμπλακούν με το μεγαλύτερο εύρος των απαιτήσεων και να προσφέρουν γνώση μέσα από την μοναδική τους οπτική , που είναι αυτή της συμμετοχής σε έργα.

Κάνοντας κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα από αυτό που θεωρείται το αναμενόμενο, και δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρων, καθοδηγώντας με στοχευμένες τεχνικές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας είναι η ευκαιρία να αυξηθεί η προβολή του αναπτυξιακού  έργου του επαγγέλματος και να προωθηθούν οι δραστηριότητες του, σε τοπικό, εθνικό, και διεθνές επίπεδο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εργοθεραπείας, παραθέτουμε οχι μόνο την δική μας φωνή  ,αλλά και των άμεσα εμπλεκομένων.

Γ.Τ. ( μία μητέρα)

Οι εργοθεραπευτές είναι οι λειτουργοί που ανοίγουν σε εμάς τους γονείς το παράθυρο του μυαλού των ξεχωριστώ παιδιών μας. Μας βοηθούν να αντιληφθούμε πως καταλαβαίνουν αυτά τον κόσμο γύρω τους, και μας καθοδηγούν πως να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Α.Δ.

Η εργοθεραπεία μου έδωσε τα όπλα, ώστε να χτίσω μια γεμάτη ζωή και να είμαι ευτυχής ακόμη και σε ένα  “ραγισμένο ’’σώμα.

Δ.Μ. (η μητέρα του υπέροχου Άγγελου)

Η εργοθεραπεία είναι πλέον μέρος της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας. Μας βοηθούν να καταλάβουμε πως να προσεγγίσουμε το παιδί μας, ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να το βοηθήσουμε, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε το δυναμικό του  και τις δυνατότητες του παιδιού μας, να θέσουμε τους σωστούς στόχους. Και τελικά βλέπουμε μέρα με την μέρα μήνα με τον μήνα χρόνο με τον χρόνο το παιδί μας να ανθίζει, να κατακτά τους στόχους του και να γεμίζει η καρδιά μας , το μυαλό μας και η ψυχή μας με περηφάνια, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

Κ.Ν.

Η εργοθεραπεία για εμένα άρχισε όταν η σωματική μου κίνηση ήταν σε κακή κατάσταση, και μου έδωσε πολύ μεγάλη βοήθεια στο να το αλλάξω αυτό. Πλέον αισθάνομαι και είμαι πολύ καλύτερα.

Α.Κ.

Δεν γνώριζα την έννοια και τα οφέλη της εργοθεραπείας ώσπου διαπίστωσα ότι ο γιος μου παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες που χρήζουν παρέμβαση. Η εργοθεραπεύτρια με τον επιστημονικό της τρόπο τις εντόπισε και διερεύνησε τις αιτίες τους. Μέσα από μία άψογη συνεργασία και συχνή επικοινωνία, μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μία πιο δομημένη καθημερινότητα και να χτίσουμε ένα πλαίσιο το οποίο βοήθησε το παιδί. Το εξατομικευμένο  πρόγραμμα που ακολούθησε το βοήθησε να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να καταφέρει ότι και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια εικάζουμε ότι θα ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις και τις νέες ανάγκες των συνανθρώπων  μας , μετατρέποντας την ανάγκη σε ευκαιρία -επιλογή .