Η Δ.Ε.Υ.Α.Π. να διαφημιστή και να στηρίξει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ στις 20/10/2022, συζητήθηκε και έλαβε απόφαση για τη διαφημιστική προβολή και την επιλογή των αναδόχων στον Ημιμαραθώνιο «ΦΑΝΗ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΥ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/10/2022.
Προσωπικά δεν θα σταθώ σήμερα στη νομιμότητα ή όχι της διαδικασίας, δηλαδή να αποφασίζεις μετά το αθλητικό γεγονός την επιλογή των προμηθευτών.
Δεν θα μιλήσω ούτε και για το ποσό που θα καταβάλει και ανέρχεται στα 25.000€ περίπου.
Το γνωρίζουν, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ ότι εάν ο οποιοδήποτε κάνει προσφυγή επί της απόφασης, τότε θα ακυρωθεί και οι προμηθευτές δεν θα πληρωθούν, με το κίνδυνο της δικαστικής περιπέτειας.
Απλώς θα επιλέξω, να καταθέσω την πρόταση που είχα την τύχη να συντάξω το 2017 και κατατέθηκε από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του ερασιτεχνικού σωματείου της Ε.Α.Π., με τη οποία ζητούσε να προβάλετε η ΔΕΥΑΠ εντός του κλειστού Γυμναστηρίου.
Με την συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε ο Δήμος Πατρέων με ελάχιστο κόστος, να απαλλάξει μέρος των οικονομικών δαπανών που καταβάλλουν τα σωματεία για ύδρευση.
Πολλοί περισσότερο για την ΔΕΥΑΠ, να έχει μόνιμη προβολή σε όλα τα γυμναστήρια που καθημερινά αθλούνται χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, καθώς και φίλαθλοι που παρακολουθούν τους αγώνες.
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε τα εξής:
• Την τοποθέτηση δύο (2) Διαφημιστικών Πινακίδων εντός του γηπέδου διαστάσεων 3χ1 τ.μ. (Το κόστος της εκτύπωσης επιβαρύνει τον διαφημιζόμενο), περνώντας το οικολογικό μήνυμα της συνετής χρήσης του νερού.
• Ηχητικό διαφημιστικό μήνυμα κατά την ανάπαυλα των αγώνων, για τη σημασία της εξοικονόμησης του νερού.
• Τοποθέτηση διαφημιστικού σταντ, για τη Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους φιλάθλους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
• Την διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), σε αθλητές και γονείς, με στόχο να τους αφυπνίσουμε και να τους καταστήσουμε συνδιαχειριστές και συνυπεύθυνους για την προστασία του.
Σήμερα επαναφέρω την παραπάνω πρόταση δημόσια, καλώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων να την εξετάσουν και να πιέσουν προς την υλοποίηση της.
Γιατί θα ενισχύσει τη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την εξοικονόμηση νερού, συμβάλλοντας παράλληλα και στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να έχει η νέα γενιά πρόσβαση στον αθλητισμό.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.
Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ
Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».