(Φωτο)-Αίγιο: Σημαντικές επαφές Τσουκαλά στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

 

 

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσούκαλα είχε μια σειρά σημαντικών επαφών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κα Αθηνά Καρτάλου και τους συνεργάτες της, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η ενεργή συμμετοχή του ΕΚΚ στην επόμενη διοργάνωση. Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και η δυνατότητα ίδρυσης Film Office στο Δήμο Αιγιάλειας. Τα Film Office είναι εργαλεία που λειτουργούν στις Περιφέρειες της χώρας αλλά και στο Δήμο Αθηναίων με στόχο την προσέλκυση και διευκόλυνση κινηματογραφικών παραγωγών. Αν καταφέρει να προχωρήσει η ίδρυση Film Office στην Αιγιάλεια, θα είναι το δεύτερο που λειτουργεί σε κάποιο δήμο της χώρας.

Επίσης, η κα Τσουκαλά συναντήθηκε με την ειδική σε κινηματογραφικές δράσεις για παιδιά κα Γιάννα Δελληγιάνη, μιας και η ενεργή συμμετοχή παιδιών και εφήβων αποτελεί προτεραιότητα για το επόμενο φεστιβάλ.

Τέλος η συνάντηση με την χήρα του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο κα Φοίβη Οικονομοπούλου, έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για την κα Τσουκαλά και τους συνεργάτες της, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στο κλειστό γραφείο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ένας χώρος γεμάτος με τα κινημοτογραφικά όνειρα του εμβληματικού δημιουργού και φυσικά το μεγάλο του αρχείο. Εκεί πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την αξιοποίηση του αρχείου του και την προβολή του στο ερχόμενο φεστιβάλ.