Αγώνας πρόκρισης εθνικών ομάδων τοξοβολίας

Triangle archery challenge

Αγώνας τοξοβολίας μικρών ηλικιακών κατηγοριών
200 περίπου αθλητές από 35 σωματεία της Ελλάδας συμμετείχαν στους αγώνες τοξοβολίας που διοργάνωσαν ο Αθλητικός Όμιλος Πατρών Ερμής και ο ΑΣΠ Προμηθέας στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού σταδίου της Πάτρας το σαββατοκύριακο 1η και 2 Οκτωβριου.. Μια πλούσια αγωνιστική δράση για τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής τοξοβολίας.
Στο ολυμπιακό τόξο ανδρών ο Κατσαίτης Παναγιώτης της Τετραπτερυλλίδας με το 639/720 κράτησε την πρώτη θέση αφήνοντας στους Αλέξανδρο Καραγεωργίου OLY ( Ελευσίνα) και στον Σγούρο Γιώργο ( Τετραπτερυλλις) κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ , την 2 & 3 θέση αντίστοιχα.
Στο ολυμπιακό τόξο γυναικών η Νάνου Λήδα( Α.Ο Στόχος) που μετά την απουσία της λόγω πανελληνίων διεκδικεί την θέση της παίρνοντας άνετο προβάδισμα από την Λιούτα Σταυρούλα ( Τετραπτερυλλις) και Παπαδοπούλου Δήμητρα ( Αχαιοί).
Στο σύνθετο τόξο ανδρών ο Δρακιώτης Δημήτρης( Α.Σ.Π. Προμηθέας) συνεχίζει την κούρσα του κάνοντας την υψηλότερη επίδοση για φέτος και σπάζοντας το ατομικό του ρεκόρ με το 708/720 ενώ την 2 & 3 θέση κατέκτησαν οι Κουμερτάς Σταύρος ( Εκηβολος) και Κωστόποπουλος Σάκης( Σ.Ο.Α.Σ.Σ.Ο.Ε)
Στο σύνθετο τόξο γυναικών στο πόντο κρίθηκε η νικήτρια Τσακίρη Αναστασία ( Ελευσίνα) με 664/720 και την Ορφανίδου Κατερίνα( Χολαργός) με 663/720 και 3η την Τσουκνάκη( Εκηβολος).
Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης για το Triangle Archery Challenge και τους γύρους αποκλεισμού , που συμμετείχαν οι 8 καλύτεροι άνδρες και γυναίκες για την διεκδίκηση του τίτλου και του χρηματικού επάθλου μετά από τους 3 αγώνες ( Αθήνα, Φλώρινα ,Πάτρα) , νικητές ανακηρύχτηκαν στο σύνθετο ανδρών οι Δρακιώτης Δημήτρης , Κουμερτάς Σταύρος και ο αθλητής του αθλητικού ομίλου Πατρών ΕΡΜΗΣ, Μούκας Σπύρος.
Στο σύνθετο τόξο γυναικών την πρώτη θέση και το έπαθλο πήρε η Αλεξοπούλου Αναστασία επίσης του Αθλητικού ομίλου Πατρών Ερμής , ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο η Τσακίρη Αναστασία και η Ορφανίδου Κατερίνα.
Στον αγώνα της Κυριακής για την Β’ κατηγορία , τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες όσο και τις αναπτυξιακές κυριάρχησαν οι αθλητές από τα Πατρινά σωματεία με αρκετά εντυπωσιακά σκορ όπως της Σπανοσωτηροπούλου του Α.Ο.Π. Ερμή στις κορασίδες ολυμπιακού τόξου , το 639 του Λάγκη Διονύση(Πέλοπας) στο σύνθετο τόξο U21, του Βλάχου Γιώργου του Προαστίου στους παμπαίδες , του Κορνίζου Εμμανουήλ από τον Αβαρις, το εντυπωσιακό 691 /720 του στο ολυμπιακό παίδων από τον Δημόπουλου Δημήτρη από τον Σπάρτακο Περιστερίου καθώς και Πανουτσόπουλου Ιασονα από τον ΑΟΠ ΕΡΜΗ στην σύνθετο εφήβων β ανεβάζοντας τον κατευθείαν στην Α’ αγωνιστική κατηγορία ανδρών