Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία – Η Τροχαία εν δράσει – Περοπολίες στα σχολεία

Eνημερωτικά φυλλάδια και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες από αστυνομικούς, σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, διανεμήθηκαν σε μαθητές και γονείς, χθες πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και στην προστασία των σχολικών συγκροτημάτων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που στοχεύει στην ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Μέσω των φυλλαδίων, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Παράλληλα, χθες στους δρόμους πραγματοποιώντας ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, βρέθηκαν κλιμάκια της Τροχαίας, υπό τον διοικητή, αστυνομικό υποδιευθυντή, Χρήστο Ντεμίρη. Από τους ελέγχους προέκυψε πλήρης συμμόρφωση των οδηγών, καθώς δεν εντοπίστηκε καμία παράβαση!

Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.