(Ηχητικό)-Πάτρα: Kαταγγελία μητέρας με παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο – « Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε γυμνάσιο της πόλης για να φοιτήσει ο γιος μου »

Στον ΣΚΑΙ 89,4 και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή μίλησε η μητέρα του μαθητή που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και ζήτησε κατασκευή τουαλέτας και ανελκυστήρα για ΑμεΑ σε γυμνάσιο της Πάτρας, στην Α΄ τάξη στο οποίο πρόκειται να φοιτήσει το παιδί.

Η μητέρα εγκαίρως μίλησε με τον διευθυντή του γυμνασίου, θέτοντας του το πρόβλημα και εξηγώντας του τι πρέπει να γίνει.
Εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως και από τον περασμένο Ιανουάριο έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες αίτημα για την κατασκευή τουαλέτας ΑμεΑ και αντίστοιχου ασανσέρ.
Το αίτημα πήρε Αριθμό Πρωτοκόλλου, αλλά 8 μήνες μετά από την υποβολή του η κατασκευή της τουαλέτας δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ αυτή του ανελκυστήρα δεν ξεκίνησε καν.
Σε μια προσπάθεια να βρει λύση, η μητέρα ζήτησε από μια «υπεύθυνη» να εξασφαλίσει η ίδια την χρηματοδότηση των εργασιών, ωστόσο έπεσε πάνω σε ένα τείχος άρνησής της.

Τέλος και ενώ το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και αφού επικοινώνησε μαζί της προσωπικά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος φαίνεται ότι η τουαλέτα θα κατασκευαστεί αλλά φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για τον ανελκυστήρα μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

Ακούστε το ηχητικό: