Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εγώ δεν γνωρίζω ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ – Επί των ημερών σας γνωρίζατε;

Discussion at the Plenum about the phone taping scandal of journalists and politicians, in Athens, on August 26, 2022 / Συζήτηση στην ολομέλεια γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών συνομιλιών δημοσιογράφων και πολιτικών, στις 26 Αυγούστου 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του απάντησε στις κατηγορίες που του καταλογίστηκαν κατά τον πρώτο γύρο της συζήτησης για τις υποκλοπές. Καταρχήν απάντησε στον κ. Τσίπρα που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αυτός ήταν που έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Είπατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Το είπατε με τέτοια βεβαιότητα και αναρωτιέμαι αν εξ’ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και είπα ότι ουδέποτε γνώριζα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Ο κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο, αλλά ήταν σαφής για το ρόλο της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Τσίπρα μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι δεν ακούγατε κανέναν πολιτικό; Αν το κάνετε θα έχετε παραμονήσει. Ουδείς πρωθυπουργός μπορεί να γνωρίζει. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών που είναι διαβαθμισμένες. Πείτε ανοιχτά αν γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Εγώ δεν το γνωρίζω».

Γνωρίζει μόνο ο διοικητής, η ΑΔΑΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.