Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Σκαμνάκης – Ένα από τα ισχυρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας – Συλλυπητήρια μηνύματα

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σκαμνάκη, ο οποίος έχασε τη μάχη σε ηλικία 80 ετών, μετά από προβλήματα υγείας.

Ο Δημήτρης Σκαμνάκη είχε διοριστεί Νομάρχης Ζακύνθου το 1986. Γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1942 και ήταν Οικονομολόγος.

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Παντείου.

Υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση και για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε. Εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Πάτρας από το 1975. Το 1978 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και πολιτεύτηκε πρώτη φορά το 1985. Διορίστηκε νομάρχης Ζακύνθου το 1986, Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το 1987 και περιφερειάρχης Ηπείρου το 2003.

H Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποχαιρετά τον Δημήτρη Σκαμνάκη, ένα σύντροφο με τεράστια κοινωνική προσφορά.

 

Ο Δημήτρης Σκαμνάκης γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1942.

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Παντείου ως Οικονομολόγος.

Στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση και για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε. Εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Πάτρας από το 1975. Το 1978 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και πολιτεύτηκε πρώτη φορά το 1985. Διορίστηκε νομάρχης Ζακύνθου το 1986, Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το 1987 και περιφερειάρχης Ηπείρου το 2003.

Διετέλεσε Βουλευτής Αχαΐας τις κοινοβουλευτικές Περιόδους Ε’ (18/06/1989 – 12/10/1989) και Η’ (10/10/1993 – 24/08/1996).

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12 στον Ι.Ν. Παναγίας Αλεξιώτισσας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ εκφράζει στην σύζυγό του Μαρία, στα παιδιά του Χριστόφορο και Μελίτα και στους οικείους της, τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια.

 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Δημήτρη Σκαμνάκη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

 

Η καθηγήτρια Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σολωμού, για τον θάνατο του Δημήτρη Σκαμνάκη:

Αποχαιρετάμε έναν γνήσιο αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο οποίος φυλακίστηκε για τις αξίες της.

Τίμησε και τιμήθηκε από την Πάτρα ως Δημοτικός Σύμβουλος και από την Αχαΐα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ανταποκρίθηκε ουσιαστικά σε όλες τις πολιτικές θέσεις που ανέλαβε.

Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι ο συνεχής αγώνας για Δημοκρατία, Ενότητα και Προοπτική. Εχω πολλές αναμνήσεις από τον Δημήτρη Σκαμνάκη. Γνήσιος άνθρωπος, χαμηλών τόνων, φίλος και συναγωνιστής με τον πατέρα μου, Γρηγόρη Σολωμό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Συλλυπητήρια στους οικείους του.