Ουκρανία: Διπλό πυραυλικό χτύπημα στο κέντρο του Χαρκόβου – Πολλαπλά πλήγματα και σε άλλες πόλεις

Αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς πολλών ουκρανικών πόλεων από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολείς και τους ρωσόφιλος αναφέρει το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο, με τους στόχους να περιλαμβάνουν και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο.

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Χάρκοβο επλήγη τα ξημερώματα της Παρασκευής από δύο επιθέσεις. Καταγράφηκαν χτυπήματα στο κεντρικό τμήμα της πόλης. Ζημιές υπέστησαν ένα διώροφο σπίτι και το κτίριο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. Οι διασώστες βρίσκονται στο σημείο αλλά δεν έχουν εντοπιστεί θύματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Στην περιοχή Κιρόβογκραντ, πάνω από τον οικισμό του Σβετλοβόντσκ, η ουκρανική αεράμυνα λειτούργησε το πρωί αποτρέποντας ρωσικά πλήγματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν θύματα.

Στο Τσερνίχιβ τόσο το βράδυ της Πέμπτης όσο και το πρωί της Παρασκευής οι Ρώσοι έβαλαν κατά της περιοχής Νόβγκοροντ-Σεβέρσκι.

Στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, οι Ρώσοι έπληξαν τις περιοχές της Νικόπολης και του Κρίβοϊ Ρογκ. Έξι κατοικίες, γκαράζ και βοηθητικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στη Νικόπολη. Επλήγη και το ηλεκτρικό δίκτυο και αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα.

Επίσης νωρίς την Παρασκευή οι εισβολείς χτύπησαν την κωμόπολη Μπογκοντούχοφ. Μια βιομηχανική εγκατάσταση υπέστη ζημιές και ξέσπασε φωτιά, αλλά χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Την Πέμπτη είχαν αναφερθεί πυραυλικά πλήγματα επίσης σε πολλές περιοχές της περιφέρειας του Ντονέτσκ αλλά ακόμη και στο πλήρως κατεχόμενο από τους Ρώσους Λουχάνσκ. Επίσης νέες επιθέσεις καταγράφηκαν στο Μικολάιβ σε μια προσπάθεια των Ρώσων για ανάσχεση της ουκρανικής αντεπίθεσης στη Χερσώνα.

Από όλους σχεδόν τους οικισμούς της Χερσώνας υπάρχουν αναφορές για εχθροπραξίες, ενώ σημειώθηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις. Παράλληλα παραμένει σταθερά δύσκολη κατάσταση στις κοινότητες της περιοχής Μπέρισλαβ. Τα χωριά που απελευθερώθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά αλλά οι Ρώσοι συνεχίζουν να τα βομβαρδίζουν, καθώς και τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε άλλους οικισμούς.

Πηγή: Ukrinform, CNN