Πάτρα: Το θέμα του τρένου στον Καραμανλή – Από τετραμελή αντιπροσωπεία με το δήμαρχο Κ.Πελετίδη

Η ώρα της επίσημης ενημέρωσης για το θέμα του τρένου έφτασε, καθώς σήμερα το πρωί στις 10 τετραμελής αντιπροσωπεία με το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά και δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο έως το νέο λιμάνι θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να συναντηθεί με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.
Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες αποκαλύφθηκαν μέσα από δημοσιεύματα της «Π» εξελίξεις τόσο στο θέμα της απόρριψης του αιτήματος χρηματοδότησης του έργου υπογειοποίησης από το CEF, όσο και για τη συνέχιση των εργασιών επίγειας γραμμής του τμήματος Ψαθόπυργος – Κανελλοπούλου.
Από την πλευρά του Δήμου, η θέση το προηγούμενο διάστημα ήταν σαφής: «Δεν γνωρίζουμε επίσημα τίποτα, παραμένουμε σταθερή στο αίτημα πλήρους υπογειοποίησης από το Ρίο έχοντας στο πλευρό μας τους κατοίκους». Σήμερα, θα παραδοθεί στον υπουργό υπόμνημα με τα όσα ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής με συμπεράσματα που εξήχθησαν και από τη συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης στο σταθμό του προαστιακού στο Ρίο.
Επιπλέον, με βάση το ρεπορτάζ και τα όσα υποστηρίζουν από τη δημοτική αρχή, δεν έχει υπάρξει κάποιου είδους προσυνεννόηση ή ανεπίσημη ενημέρωση μεταξύ των δύο πλευρών και όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει θα συζητηθούν σήμερα πρώτη φορά. Θα γίνει ενημέρωση
Σήμερα, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα μάθει με κάθε επισημότητα τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το αίτημα χρηματοδότησης του έργου της υπογειοποίησης, αλλά και γενικότερα θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο του έργου.