Πάτρα: Η ΝΔ στην αντεπίθεση για την κριτική Κατσιφάρα – «Στον ολισθηρό κατήφορο δεν θα τον παρακολουθήσουμε»

Μ από την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση :

«Για μια ακόμα φορά δε προκαλεί καμία εντύπωση στην Τοπική Κοινωνία η ανακοίνωση του πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Προφανώς ξεχνώντας πολύ εύκολα ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας τον αποδοκίμασαν για την ανεπάρκεια λόγων , θέσεων , πράξεων και έργων όλα τα χρόνια της θητείας του και για τα οποία εξαιτίας του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στερήθηκε σημαντικών πόρων και αναπτυξιακών έργων σε μια ύστατη προσπάθειά του να επανέλθει από οποιαδήποτε θέση στο πολιτικό σκηνικό και με τους γνωστούς του κυβισμούς να αποκτήσει σανίδα σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του επιδίδεται σε ένα απίστευτο υβρεολόγιο σε βάρος της κυβέρνησης. Επιχειρεί να μηδενίσει τα έργα που έγιναν και αυτά που δρομολογούνται για την Αχαΐα τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα προσπαθεί με άσφαιρα πυρά να συγκρίνει τα έργα της Νέας Δημοκρατίας με αυτά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Κατηγορεί την κυβέρνηση για την ακρίβεια , ένα εισαγόμενο θέμα που παρατηρείται σε διεθνές επίπεδο και παραβλέπει τις σημαντικές εθνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στη Χώρα μας όπου στην Ελλάδα τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης στην Ευρώπη.
Ο κόσμος βλέπει μια κυβέρνηση δίπλα στον πολίτη. Ο πολίτης να είναι στο επίκεντρο του κράτους και το κράτος δίπλα του με στοχευμένες παρεμβάσεις .
Να προσπαθεί είτε μέσω της Ε.Ε. να πάρει μέτρα ελάφρυνσης της ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες λόγω του πολέμου της Ουκρανίας ή αν δεν λαμβάνονται μέτρα από αυτήν μέσω των ιδίων πόρων ελέγχοντας με σοβαρότητα τον δημοσιονομικό χώρο , που της δίνουν τα οικονομικά του κράτους στηρίζοντας το εισόδημα των πολιτών με ελάφρυνση φόρων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση κατώτατου μισθού – συμπαρασύροντας σε αύξηση των επιδομάτων ανεργίας , ΟΑΕΔ το εποχικό επίδομα κλπ – , μείωση ΕΝΦΙΑ , αύξηση συντάξεων , καταβολή αναδρομικών και παρεμβάσεις στην ηλεκτρική ενέργεια στα καύσιμα και τόσες άλλες . Γι’ αυτό και οι πολίτες στηρίζουν την ΝΔ και δημοσκοπικά βρίσκεται μπροστά με διαφορά μεγαλύτερη από αυτή των εθνικών εκλογών .
Γιατί όταν ο κόσμος ακούει ΣΥΡΙΖΑ θυμώνει , ενθυμούμενος τις αδιανόητες φορολογικές αφαιμάξεις , την μείωση συντάξεων , τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου , τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών , το ξυλοκόπημα των συνταξιούχων , την υπεροφορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ και τόσα άλλα που είναι χαραγμένα στην μνήμη του Ελληνικού λαού.
Κρίνει μία κυβέρνηση που όσα υποσχέθηκε προεκλογικά τα εφαρμόζει εν μέσω τόσων μεγάλων κρίσεων και τον πειράζει η σύγκριση με τις προεκλογικές εξαγγελίες και μετέπειτα κυβερνητικές επιλογές των νέων πολιτικών του φίλων όπου επιχειρεί για την μάχη της καρέκλας να αποκτήσει μία θέση. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Δεν θα αναφερθούμε για τα πόσα έκανε η Κυβέρνηση στο χώρο της υγείας και μάλιστα εν μέσω κρίσεων , με τον υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ , την αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων και τον προγραμματισμό νέων προσλήψεων. Ναι υπάρχουν ελλείψεις και όπου υπάρχουν ελλείψεις έδωσε τρόπους να προστατευθεί και αποκατασταθεί η υγεία των πολιτών , με ταχεία διεκπεραίωση των προβλημάτων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο που διάλεξε να ακολουθήσει ο κ. Κατσιφάρας δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσουμε. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουν μνήμη και κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία με το βλέμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη σκέψη στην ανακούφιση της κοινωνίας
μετατρέπει τα καθημερινά βήματα προς τα εμπρός σε ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον για την Ελλάδα που
αξίζουμε».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ