Ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ στο ΙΟΝΙΑΝ

«Η κυβέρνηση είναι στη θέση της, το πρόγραμμά της μένει όπως ήταν και δεν υπάρχει κανένα θέμα για το Brexit ή για αλλαγές. Ήταν μια δημοκρατική απόφαση του Βρετανικού λαού», τόνισε στο «ΙΟΝΙΑΝ» ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

 

Για την παραίτηση και το Brexit… 

 

Πιο αναλυτικά, σημείωσε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο «καυτό» το καλοκαίρι, αλλά βέβαια υπάρχουν εξελίξεις. Ο κ. Τζόνσον έχει πει ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία για να επιλέξουν έναν καινούργιο πρόεδρο και αυτός/αυτή  θα γίνει πρωθυπουργός σε μερικές εβδομάδες ή μήνες, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσος καιρός θα χρειαστεί» και πρόσθεσε: «Αυτό που έγινε ήταν περισσότερο θέμα συμπεριφοράς του γραφείου του Πρωθυπουργού, με τα σκάνδαλα. Οι βουλευτές του Κόμματος είπαν: «Φτάνει! Θέλουμε να βρούμε έναν άλλο πρόεδρο για να προχωρήσουμε». Η κυβέρνηση είναι στη θέση της, το πρόγραμμά της μένει όπως ήταν και δεν υπάρχει κανένα θέμα για το Brexit ή για αλλαγές. Ήταν μια δημοκρατική απόφαση του Βρετανικού λαού. Σε γενικές γραμμές δεν περιμένουμε μια μεγάλη αλλαγή. Βέβαια, ένας Πρωθυπουργός, ένα ηγέτης, ένας πρόεδρος του Κόμματος θα έχει τη δική του άποψη και το στυλ, αλλά για το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα συνεχίσει όπως ήταν και σίγουρα με το Brexit με όλα αυτά έχουμε τεράστια δουλειά για να φτιάξουμε τις καινούργιες θέσεις μας, με τις φιλικές χώρες, όπως η Ελλάδα, στην Ευρώπη και αυτό θα συνεχίσει. Αυτό είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης».

 

O πρέσβης επισκέφθηκε το νησί της Ζακύνθου και είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και συγκεκριμένα τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, τις συναντήσεις απασχόλησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και το «μοντέλο» του Λαγανά, με τον πρέσβη να μοιράζεται τον προβληματισμό του για τα τροχαία που σημειώνονται με τα τετράτροχα (γουρούνες) και την ποιότητα των αλκοολούχων ποτών. 

Το μήνυμα του κ. Λοτζ ήταν ότι «μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις και τα προβλήματα».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ