(Φωτο)-Πάτρα :Έκθεση Ζωγραφικής των παιδικών εικαστικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων

 

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης  21 Ιουνίου 2022 στην Αγορά Αργύρη, η πραγματικά υπέροχη έκθεση έργων των μαθητών και μαθητριών των παιδικών εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, με τον επετειακό τίτλο «Η Σμύρνη μου 100 χρόνια», η οποία διήρκησε από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 έως την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας εικαστικών τεχνών κ. Χρυσοθέμιδας Μιτάκη. Η «Αγορά Αργύρη» γέμισε από τα φωτεινά χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών μας, που με την συνοδεία των περήφανων και άξιων γονέων τους, καμάρωσαν τα έργα τους, ενώ πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του την αξιέπαινη προσπάθεια των  μαθητών.
Οι μικροί μας καλλιτέχνες εξέθεσαν τα έργα όλης της φετινής δημιουργικής χρονιάς του τμήματος εικαστικών τεχνών, καθώς και ιδιαίτερα έργα ενταγμένα στην επετειακή θεματική των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Μέσα από το δική τους διαπεραστική παιδική ματιά και με το δικό τους μοναδικό τρόπο, εμπνεόμενοι από την ιστορία, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους της Σμύρνης, αποτύπωσαν στα πρωτότυπα έργα τους, το πριν και το μετά της καταστροφής, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Χρυσοθέμιδας Μιτάκη. Η έκθεση των έργων των μαθητών πλαισιώθηκε αρμονικά και από την έκθεση σπάνιου αρχειακού φωτογραφικού υλικού προερχόμενου από τα συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα και τη ζωή της μυθικής αυτής κοιτίδας του Ελληνισμού, που επιμελήθηκε αριστοτεχνικά η κυρία Χρυσόθεμις Μιτάκη.
Στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, εκτέθηκαν παράλληλα και πέτρες που ζωγράφισε με αγάπη και μεράκι η φίλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και μέλος της χορευτικής ομάδας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής & Γεροντολογίας Πάτρας κα Ρούλα Καλογιάννη, αντλώντας την έμπνευσή της από τις καλαίσθητες αναπαραστάσεις των ελληνικών παραδοσιακών κεντημάτων και από το ελληνικό τοπίο.
Στο κλείσιμο της βραδιάς, η παρέα των παιδιών του τμήματος εικαστικών τεχνών, που διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς, παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Σμύρνης, προσδίδοντας αισιόδοξο και εορταστικό τόνο στην ξεχωριστή αυτή καλοκαιρινή επετειακή βραδιά, που χαρακτηρίστηκε από έντονο εικαστικό ενδιαφέρον.