Πάτρα: Το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο κλείνει σήμερα – Οι εμβολιασμοί που γίνονταν δεν ξεπερνούσαν τους 25 ημερησίως

«Το Εμβολιαστικο Κέντρο έκλεισε στην ουσία» ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, σημειώνοντας πως από τις 16 Ιουνίου το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού επέστρεψε στις μονάδες του, ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα παρέμειναν στον χώρο ο συντονιστής, ο βοηθός του και οι αποθηκάριοι για να παραδώσουν το υλικό.

Το τελευταίο διάστημα οι εμβολιασμοί που γίνονταν στη δομή δεν ξεπερνούσαν τους 25 και αυτοί για αναμνηστικές δόσεις. Σχολιάζοντας την απόφαση για το κλείσιμο, ο κ. Μπονάνος σημείωσε: «Είναι σαφές ότι δεν προκρίθηκε η λύση της παραμονής που είχε επιλέξει σωστά κατά την γνώμη μας ο κ. Χαρδαλιάς.

Μακάρι η πολιτική επιλογή να αποδειχθεί πετυχημένη. Προσωπικό θα συνεχίζεται από το υγειονομικό σύστημα να απασχολείται στα τμήματα εμβολιασμού, ενώ θα μπορούσε να εξοικονομηθεί στις τεράστιες ανάγκες του ΕΣΥ». Πάντως, έκρινε ότι «οι εμβολιασμοί που έγιναν σε μια δομή εκτός συστήματος υγείας με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων και της αιρετής περιφέρειας ήταν δείγμα πολιτισμού και ασφαλείας».