Λαϊκή δυσαρέσκεια στη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση Μακρόν

 

https://youtu.be/tLIsUMH_liw

 

Τη λαϊκή δυσαρέσκεια στη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση Μακρόν, που εκδηλώθηκε στον β΄ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών μέσα από την υψηλή αποχή, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά. Σημείωσε ακόμα την πανσπερμία των ψήφων σε διάφορες εφεδρείες του συστήματος που δεν αμφισβητούν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ασκούμενης πολιτικής.

Υπογράμμισε πως ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η ακρίβεια αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα το βιοτικό επίπεδο του λαού να γίνεται όλο και χειρότερο, ενώ σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να καλύπτονται οι ανάγκες του.

Ερωτηθείς για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, υπογράμμισε πως «οι επιταγές ανακούφισης που δίνει η κυβέρνηση δεν αντισταθμίζουν τις πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ τελικά πληρώνονται και πάλι από τον ελληνικό λαό μέσω του προϋπολογισμού και της φορολογίας».

Έφερε ως παράδειγμα την ακρίβεια στην Ενέργεια, τονίζοντας πως αυτή θα συνεχιστεί εάν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες, που είναι η απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, η «πράσινη ανάπτυξη» καθώς και η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με το πανάκριβο αμερικανικό LNG ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ΚΚΕ επισήμανε καλεί τον ελληνικό λαό να συμπορευθεί μαζί του, σημειώνοντας ότι σήμερα αυτό που απαιτείται είναι η οργάνωση από καλύτερη θέση αγώνων αμφισβήτησης για να συγκροτηθεί η βασική δύναμη που θα διαμορφώσει προϋποθέσεις της λαϊκής αντεπίθεσης. Χρειάζεται ένας ισχυρός πυρήνας ανυπακοής και απειθαρχίας στην αντιλαϊκή πολιτική, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Καραθανασόπουλος.