Το Skills Camp του ”Τhe Nous Project» επιστρέφει!

Μπορεί η αγωνιστική σεζόν 2021-22 να οδεύει προς το τέλος της, όμως το μπάσκετ στο Promitheas Park δεν σταματά! Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του περσινού καλοκαιριού, το Skills Camp για παιδιά 12-17 ετών του «Τhe Nous Project» επιστρέφει στις υπερσύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις του Καστελόκαμπου, με τον Προμηθέα να συνεχίζει να προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου συνθήκες προπόνησης και ανάπτυξης για κάθε αθλητή, ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, προετοιμάζοντας παράλληλα τους μπασκετικούς πρωταγωνιστές του μέλλοντος!

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν δίπλα στο υψηλά καταρτισμένο επιτελείο του Συλλόγου, που αποτελείται από έμπειρους και εξειδικευμένους προπονητές, με άριστη γνώση του αντικειμένου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει επίβλεψη και από το staff της ανδρικής ομάδας του Προμηθέα. Μέσα από ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα και δουλεύοντας δίπλα στους κορυφαίους, τα παιδιά θα ασκηθούν πάνω στην βελτίωση των αθλητικών τους ικανοτήτων, στη λήψη αποφάσεων μέσα στο παιχνίδι, στη ντρίμπλα και το σουτ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του να είναι μέλη του ”The Nous Project”, να λάβουν μέρος στα ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα, καθώς και να διαμείνουν στους χώρους φιλοξενίας του Promitheas Park.

Σημειώνεται ότι το Skills Camp θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους(4-9/7, 11-16/7, 18-23/7), με την κάθε μία από αυτές να περιλαμβάνει ενιαία θεματολογία, αλλά με διαφορετικά ασκησιολόγια. Έτσι, ο αθλητής μπορεί να επιλέξει να συμμετάσχει σε μία ή περισσότερες περιόδους, χωρίς να επαναλάβει τις ίδιες ασκήσεις.

                          Tι παρέχει το Promitheas Park

Το Skills Camp του Προμηθέα φιλοξενείται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, το Promitheas Park! Σε μια έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων, με τρία κλειστά γήπεδα μπάσκετ, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, εργαστήριο εργομετρικών (Promitheas Lab), περιβάλλοντα χώρο για δραστηριότητες και ειδικό προπονητικό εξοπλισμό, ο Οργανισμός σχεδιάζει το αύριο του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας. Επιπροσθέτως, σε όλη τη διάρκεια των Skills Camp θα υπάρχει παρουσία γιατρού και θα παρέχεται ασφάλιση για κάθε συμμετέχοντα, ενώ για τους γονείς που θα περιμένουν τα παιδιά τους το πάρκο διαθέτει καφετέρια /κυλικείο.

                Η σημασία του Εργομετρικού ελέγχου

Οι εργομετρικές ασκήσεις στο Promitheas Park γίνονται με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία χρησιμοποιούνται και από την ανδρική ομάδα του Συλλόγου. Τα εργομετρικά στον αθλητισμό διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους υστερούν και να δουλέψουν περισσότερο πάνω στις αδυναμίες τους και να τις βελτιώσουν, καθώς και πού υπερτερούν, ώστε να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματά τους. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Skills Camp θα έχουν την δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να λάβουν μέρος στις εργομετρικές ασκήσεις, με επιπλέον χρέωση. Ο Εργομετρικός έλεγχος στο Promitheas Lab περιλαμβάνει:

– Eργομετρικά τεστ

– Επιτόπιο άλμα

– Άλμα με αντίστροφη κίνηση

– Άλμα σε πτώση

– Αντίστροφη κίνηση, άλμα με ελεύθερα χέρια

– Σπριντ 10 μέτρων

– Τεστ Ευκινησίας

– Τεστ κινητικότητας

– Τεστ αντοχής