Πάτρα: Νέες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων – Σήκωσαν χιλιάδες ευρώ από Τραπεζικούς λογαριασμούς!

Στις 44.500 ευρώ ανέρχεται το συνολικό κέρδος απατεώνων που «χτύπησαν» σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα 48 ωρών στην Πάτρα.

Τα χρήματα «εξαφανίστηκαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ιδιώτη και ενός επιχειρηματία, αφού προηγουμένως οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη μεταφορά σε λογαριασμό τρίτου προσώπου.
Στην πρώτη περίπτωση η ανάρτηση αγγελίας σε διαδικτυακή πλαφόρμα για την πώληση ενός παιδικού καροτσιού έναντι 70 ευρώ, στοίχισε σε πατρινό 30.000 ευρώ(!). Ο υποψήφιος «αγοραστής», σε επικοινωνία που είχαν στις 14 Ιουνίου, κατάφερε να τον εξαπατήσει, αποκτώντας πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Στη δεύτερη περίπτωση ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία «πελάτης» με το πρόσχημα της παραγγελίας χρωμάτων για τη βαφή αυτοκινήτων, αφαίρεσε στις 12 Ιουνίου από τον λογαριασμό επαγγελματία 14.000 ευρώ.
Και τα δυο περιστατικά απάτης καταγγέλθηκαν χθες, στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και σχηματίσθηκαν δικογραφίες για απάτη σε βάρος άγνωστων δραστών.
Ως οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι χαρακτηρίζονται οι ηλεκτρονικές – διαδικτυακές απάτες και παρά το γεγονός της συνεχούς ενημέρωσης με ενέργειες και δράσεις της ΕΛΑΣ, οι δράστες βρίσκουν «έδαφος». «Είναι τόσο επαγγελματίες που ξεγελάνε ακόμα και τους πιο έξυπνους», επεσήμαναν αστυνομικές πηγές στην «Π».

ΠΗΓΗ: Εφημεριδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ