ΒΙΝΤΕΟ: Γλυκιά ήττα για την Παναχαϊκή…και τώρα επιστροφή στην Superleague 2

Για την 7η (και τελευταία αγωνιστική) των μπαράζ ανόδου για την Superleague 2, η πρωταθλήτρια Παναχαϊκή ηττήθηκε με 2-1 από την Προοδευτική στην Νίκαια. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν στο 7’ ο Αλεξίου και στο 30’ με αυτογκόλ έγινε το 2-0, ενώ στο 92’ μείωσε ο Κέρι για τους «κοκκινόμαυρους», γράφοντας έτσι και το τελικό σκορ. Έτσι πλέον η Παναχαϊκή από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην Superleague 2.

Η Προοδευτική μπήκε δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό, καθώς καιγόταν για το τρίποντο. Μάλιστα στο 7’ βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Αλεξίου με βολέ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0. Η Παναχαϊκή μετά το γκολ που δέχτηκε ισορρόπησε το παιχνίδι και θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό, χωρίς όμως να απειλεί. Στο 30’ κόντρα στην ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Αλεξίου από δεξιά έκανε την σέντρα σουτ η μπάλα βρήκε στα σώματα παικτών της Παναχαϊκής με αποτέλεσμα να γίνει το 2-0 για την Προοδευτική. Ένα λεπτό αργότερα οι «κοκκινόμαυροι» βρέθηκαν κοντά στην μείωση του σκορ, όμως το σουτ του Χαντί πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, και στο 48’ έχασε καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, όταν ο Χαντί εκτέλεσε το φάουλ με τον Τσακμάκη να παίρνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Στο 61’ οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Κέρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Χαντί, με τον σέντερ φορ όμως των «κοκκινόμαυρων» να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η Παναχαϊκή συνέχισε να πιέζει, και στο 83’ και στο 85’ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Χαντί, με την πρώτη φάση να έρχεται μετά από κεφαλιά πάσα του Μαστραντωνάκη, με τον Χαντί να σουτάρει και η μπάλα να περνά για λίγο έξω, και στο 85’ ο Χαντί εκτέλεσε πάλι με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Ο Μαστραντωνάκης στο 91’ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς με φοβερή ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κάνοντας μάλιστα και το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε για χιλιοστά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Κέρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Σούλης Παπαδόπουλος):

Παπαδόπουλος, Στασινόπουλος, Τσακμάκης, Καρπαθάκης, Λούσκος, Κωνσταντακόπουλος (46’ Κόκας), Τεγούσης (76’ Παπαχρονόπουλος), Χαντί, Μπουρλάκης, Αλεξόπουλος (59’ Κέρι), Λιμάτσι( 76’ Μαστραντωνάκης)

Η αρχική ενδεκάδα της Προοδευτικής ( Γιάννης Μάγγος):

Χαλκίδης, Αλεξίου (56’ Τσαφταρίσης), Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Νάστος, Μεγαρίτης, Κυριαζής, Ποτουρίδης (49’ Βοσκανίδης), Κρητικός Μακρυγιάννης (56’ Ραχίμ), Όμο

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κύριος (Αρκαδίας), Λιόντος (Ηπείρου)

 

Του Περικλή Παπαρίζου