Ελλάδα – Κύπρος: Το πρώτο «φρεσκάρισμα» του Πογέτ

UEFA NATIONS LEAGUE / ÊÏÓÏÂÏ - ÅËËÁÄÁ

Η εθνική μας ομάδα, μετά τις δύο νίκες σε Μπέλφαστ και Πρίστινα, αντιμετωπίζει την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό και θέλει το 3/3, που θα τη φέρει μια ανάσα μακριά από την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League.

Η «γαλανόλευκη» έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της, έχει πάρει στα σοβαρά το Nations League και θέλει την πρώτη θέση για να ανέβει μία κατηγορία στη διοργάνωση, αλλά και για κάτι ακόμα πιο σημαντικό: για τη δεύτερη ευκαιρία που θα έχει για πρόκριση στην τελική φάση του Euro, αν δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Ο Πογέτ και οι ποδοσφαιριστές του το γνωρίζουν αυτό, και γι’ αυτόν το λόγο και κόντρα στην Κύπρο ψάχνουν νίκη και καλή εμφάνιση, σε ένα γήπεδο μάλιστα που αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Ο ουρουγουανός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου και λόγω του απαιτητικού προγράμματος, των συνεχόμενων παιχνιδιών και της εποχής, αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι με το Κόσοβο, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα.

Η κόπωση είναι μεγάλη, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει πάνω από 50 παιχνίδια, και γι’ αυτόν το λόγο αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές με τουλάχιστον 4-5 θέσεις να είναι ανοιχτές. Όσον αφορά το σχηματισμό, ο Πογέτ θα επιμείνει σε αυτό το 4-3-3 που του έχει δώσει και τους 6 βαθμούς, αλλά και τη δυνατότητα να μην απειλείται ιδιαίτερα στα δυο αυτά ματς.

Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει σίγουρους τους Βλαχοδήμο, Χατζηδιάκο, Τσιμίκα, Μπακασέτα και Μασούρα και όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές.

Η πιθανότερη ενδεκάδα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μπάλντοκ που θα πάρει «ανάσες», τον Τσιμίκα αριστερά και τον Χατζηδιάκο με έναν εκ των Τζαβέλλα ή Γούτα, αφού ο Μαυροπάνος δε θα παίξει και τρίτο σερί ματς.

Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής θα είναι σίγουρα ο φορμαρισμένος Μπακασέτας και πίσω του ως αμυντικά χαφ θα είναι πιθανότατα ο Σιώπης και ένας εκ των Μπουχαλάκη ή Αλεξανδρόπουλου, αφού και ο Κουρμπέλης είναι πιθανό να πάρει «ανάσες».

Όσον αφορά την επίθεση, ο Μασούρας μοιάζει να είναι ο ένας βασικός στη μία πλευρά, ενώ στην άλλη θα παίξει ένας εκ των Τζόλη, Δουβίκα ή Χατζηγιοβάνη, με το πιθανότερο να είναι να αγωνιστεί ο πρώτος.

Τέλος, στην κορυφή μπορεί στα δυο ματς να ξεκίνησε βασικός ο Γιακουμάκης και να μπήκε ως αλλαγή ο Παυλίδης, όμως φαίνεται πως ο Πογέτ θα προτιμήσει στο αρχικό σχήμα τον δεύτερο και λόγω της «αφλογιστίας» του πρώτου, αλλά και για να τον «αποφορτίσει».