Φωτιά στην Άνω Βούλα: Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα-Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Eκκένωση της περιοχής Πανοράματος στην Άνω Βούλα πραγματοποιείται αυτή την ώρα καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα νωρίτερα έχουν φθάσει ήδη σε κατοικημένη περιοχή και στις αυλές των σπιτιών.

Δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφερθεί προληπτικά στο Ασκληπιείο της Βούλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, απλώς δεν μπορούσαν να φύγουν από το σπίτι τους.

Επιπλέον ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σε καλή κατάσταση.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια στην οδό Έκτορος στο Πανόραμα Βούλας αλλά και στην οδό Άτλαντος.

Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα.

Σταθμοί του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα προκειμένου να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρεαστεί.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έδωσε την εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Φωτιά-Άνω Βούλα

Φωτιά-Άνω Βούλα

Φωτιά-Άνω Βούλα

Οι κάτοικοι της Άνω Βούλας  ήδη έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Επίσης όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.