Σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός – Η Πολιτεία δεν ξεχνά τους νησιώτες

Σήμερα Πέμπτη (2 Ιουνίου), ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κω, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ψέριμο.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που η Τουρκία περιλαμβάνει Ψέριμο και Κω στους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς της. Η Κως αναφερόταν στον χάρτη με τα 14 νησιά που παρουσίασε προχθές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Anadolu, απειλώντας ότι, είτε θα αποστρατιωτικοποιηθούν, είτε θα τεθεί από μέρους Τουρκίας σε διεθνή fora ζήτημα κυριαρχίας. Ευρύτερα, η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν πρέπει να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις σε 23 νησιά, στα οποία περιλαμβάνεται και η Ψέριμος, με τους μερικούς δεκάδες κατοίκους και το ένα στρατιωτικό φυλάκιο. Ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί στο μικρό ακριτικό νησί και το 2017, ως πρόεδρος της ΝΔ, και θα έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί ως πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά τους νησιώτες. Πριν από μερικούς μήνες, μάλιστα, στο νησί τοποθετήθηκε μετά από χρόνια στρατιωτικός ιατρός, ο οποίος και είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον κ. Μητσοτάκη.