ΦΩΤΟ Κυριάρχησε, νίκησε και…επέστρεψε στην Superleague 2 η Παναχαϊκή

Για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής με «φόντο» την Superleague 2, η Παναχαϊκή επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Λάρισας στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 24’ ο Τσακμάκης, στο 71’ ο Κέρι και στο 74’ ο Αλεξόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Έτσι η Παναχαϊκή επέστρεψε στην Superleague 2 και συνάμα στις επαγγελματικές κατηγορίες, δύο στροφές πριν το τέλος των μπαράζ ανόδου.
Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό, ξέροντας ότι αν πάρει το τρίποντο θα γύριζε και πάλι στην Superleague 2.
Έτσι στο 2’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τεγούσης και ο Μπουρλάκης έπαιξαν όμορφα το 1-2, όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Μετά από ένα 8’ με πολλές ευκαιρίες ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Οι «κοκκινόμαυροι» μόλις συμπληρώθηκαν τα πρώτα 20’ άρχισαν να ανεβάζουν και πάλι ρυθμό, καθώς όπως είπαμε το παιχνίδι ήταν καθοριστικό για την άνοδο. Στο 23’ ο Μπουρλάκης έφτασε για ακόμη μια φορά στο 1-0, όμως ο Χάμος και πάλι έσωσε την ομάδα του διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα όμως ( με την εκτέλεση του δεύτερου συνεχόμενου κόρνερ για την Παναχαϊκή) , ήρθε το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, καθώς ο Τεγούσης εκτέλεσε το κόρνερ και βρήκε στην μικρή περιοχή τον Τσακμάκη, με τον τελευταίο να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του τέρμα με τους «κοκκινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής Λάρισας απείλησε πρώτος, όταν ο Ζαφειρίου έπιασε το γυριστό μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 51’ ήρθε η απάντηση για την Παναχαϊκή, με τον Μπουρλάκη να εκτελεί με γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 59’ οι «κοκκινόμαυροι» απείλησαν για ακόμη μια φορά, όταν ο Κέρι εκτέλεσε από πλάγια θέση απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 71’ όμως η Παναχαϊκή βρήκε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε για να κλειδώσει το τρίποντο και να σφραγίσει την άνοδο, με τον Κέρι να προλαβαίνει και σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου δεν σταμάτησαν εκεί, και στο 74’ ο Αλεξόπουλος έγραψε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, έπειτα από εξαιρετική σέντρα ακριβείας του Στασινοπούλου, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Σούλης Παπαδόπουλος):
Κολοβούρης, Στασινόπουλος (93’ Μικές), Τσακμάκης, Σμίλτος, Στεργίδης, Κωνσταντακόπουλος, Τεγούσης (86’ Γούλας), Μπουρλάκης, Καρακλάιτς (86’ Λιμάτσι), Κέρι, Αλεξόπουλος

Η αρχική ενδεκάδα του Ηρακλή Λάρισας ( Χρήστος Χατζηλιάδης):
Χάμος, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος (72’ Κούλπας), Δοδοντσάκης, Αγρόδημος, Μπάμπης (72’ Χριστίδης), Παπαδόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου (58’ Κακαβίτσης), Γκίκα

Διαιτητής: Ιωάννης Ρούτσης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Παναγιώτης Σπηλιώτης (Κορινθίας) και Αθανάσιος Κλεπετσάνης (Κορινθίας),
4ος: Δημήτρης Μπεκιάρης (Κορινθίας)

Του Περικλή Παπαρίζου