Επανεξέταση του ζητήματος των Νέων Αγροτών για τις κηπευτικές καλλιέργειες

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, μαζί με ομάδα βουλευτών, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά όπου θέτουν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις κηπευτικές καλλιέργειες στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.
Συγκεκριμένα, στις κηπευτικές καλλιέργειες θα πραγματοποιηθούν αλλαγές όσον αφορά στις τυπικές αποδόσεις σε σχέση με αυτές που είχαν ακολουθηθεί στις προσκλήσεις Νέων Αγροτών κατά την περίοδο του 2016 αλλά και του 2018, καθότι αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένες καλλιέργειες με μη προσπελάσιμα στέγαστρα, θα εμπίπτουν στην τυπική απόδοση των κηπευτικών καλλιεργειών μεγάλης έκτασης σε αγρό ή μικρής έκτασης σε αγρό.
Ως εκ τούτο, εγείρονται θέματα ισόνομης μεταχείρισης, καθώς πρόκειται για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού κατηγοριοποίησης των κηπευτικών καλλιεργειών και τροποποίηση υπολογισμού των τυπικών τους αποδόσεων, εντός της ίδιας προγραμματικής περιόδου.
Η κα Αλεξοπούλου συνυπογράφοντας την Ερώτηση αυτή προτείνει την εξέταση του εν λόγω σημαντικού ζητήματος ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισής του, ακολουθώντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης για στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν επανειλημμένως επιλύσει ζητήματα των αγροτών με στοχευμένα και άρτια μελετημένα μέτρα.
Την Ερώτηση συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ. κ. Γιώργος Κωτσός, ο κ. Αθανάσιος Λιούτας Βουλευτής Ν.Δ. Τρικάλων, ο κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος Βουλευτής Ν.Δ. Πιερίας και ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος Βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας.