Βαριά ήττα για τον Προμηθέα από τον Ολυμπιακό..και πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Πάτρα

Για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας ηττήθηκε με 116-73 από τον Ολυμπιακό στο Σεφ. Έτσι οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0, με τον Ντόρσεϊ να είναι πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι με 18π., ενώ από πλευράς Προμηθέα πρώτος σκόρερ ήταν ο Τανούλης με 17π. Έτσι ο Προμηθέας αφήνει πίσω του αυτό το παιχνίδι και συγκεντρώνεται για το ματς της Τετάρτης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε δυνατά θέλοντας να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες δεν περίμεναν την ασφυκτική πίεση των παικτών του Μάκη Γιατρά και στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν μουδιασμένα. Έτσι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 24-19 με τον Προμηθέα να πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου όμως τα πράγματα άλλαξαν, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές και να βάζει μεγάλα και δύσκολα καλάθια, με τον Μακισικ να κάνει την αρχή και με τον Λαρεντζάκη και τον Σλούκα να ακολουθούν. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν έπαιζαν με καθαρό μυαλό και ήταν αρκετά βιαστική στις επιλογές τους, με τον Μάρκους Φόστερ να είναι ο μόνος που κρατούσε την ομάδα του από πλευράς σκοραρίσματος στην περίοδο. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει μεγάλη διαφορά και στο σκόρ να βρίσκεται υπέρ του στο 53-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Ολυμπιακό, καθώς η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι καθοριστική από την περιφέρεια. Ο Προμηθέας από την πλευρά του είδε το παιχνίδι να ανοίγει χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει, και πλέον οι δύο προπονητές άρχισαν να μοιράζουν και τους χρόνους στους παίκτες τους. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με 89-46 υπέρ των Πειραιωτών. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει ακάθεκτος, παρότι υπήρχε ενάμιση λεπτό που ο Γκίκας και ο Άντριτς πέτυχαν 4 συνεχόμενα τρίποντα (3 ο αρχηγός του Προμηθέα και 1 ο Άντριτς), όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν πτοήθηκαν και απάντησαν άμεσα σε αυτά τα σουτ. Στο τέλος ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε την νίκη και έκανε το 1-0, με το τελικό σκόρ να είναι 116-73.

Τα δεκάλεπτα: 24-19/ 53-32/ 89-46/ 116-73

Του Περικλή Παπαρίζου