Αχαΐα: Απίστευτα πράγματα σε Βενζινάδικα – Φουλάρουν και…εξαφανίζονται οδηγοί – Οι αυξήσεις στις τιμές καυσίμων

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αστυνομία καλείται από υπαλλήλους πρατηρίων υγρών καυσίμων για να παρέμβει και να εντοπίσει πελάτες που έβαλαν βενζίνη, δεν πλήρωσαν και… έγιναν καπνός!

Το φαινόμενο δείχνει να έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία της χώρας με «κρούσματα» και στη Δυτική Ελλάδα.

Η ακρίβεια στα καύσιμα και η εντεινόμενη αβεβαιότητα για την ολοένα αυξανόμενη άνοδο στις τιμές των βενζινάδικων έχουν οδηγήσει επιτήδειους σε νέες… μεθόδους ώστε να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους και στη συνέχεια να εξαφανίζονται με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Οι εν λόγω πρακτικές, σε συνάρτηση με τη σημαντική πτώση της τάξης του 30% στην κατανάλωση στα καύσιμα, έχουν σφίξει για τα καλά τη θηλιά στον λαιμό των βενζινοπωλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από πρατηριούχους της Αχαΐας, δράστες είναι κυρίως ρομά που επιβαίνουν σε ΙΧ και εξαφανίζονται… απειλώντας. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στην Αιγιάλεια αλλά και την Δυτική Αχαϊα. Είναι βέβαιο ότι το φαινόμενο αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για τους επιχειρηματίες του κλάδου, όμως τελευταια παρατηρείται αύξηση!

 

Ο πρατηριούχος που θα πέσει θύμα τέτοιων απατεώνων, στην κυριολεξία θα χάσει το μεροκάματό του. Γιατί αν βάλει κάποιος 50 ευρώ βενζίνη και δεν πληρώσει, σε συνδυασμό με την πτώση της κίνησης λόγω ακρίβειας αλλά και του χαμηλού κέρδους, στην κυριολεξία χάνει το ημερομόσθιό του.

Η πρακτική του «βάζω βενζίνη και εξαφανίζομαι» σε συνδυασμό με την καταναλωτική «ξηρασία», ενδεχομένως οδηγήσει σε αλυσιδωτά λουκέτα!

Σύμφωνα με πρατηριούχους υγρών καυσίμων της Αχαϊας, η βενζίνη πωλείται πλέον κατά μέσο όρο στα 2,25 ευρώ το λίτρο ενώ ηκατανάλωση σε σχέση με τον Μάιο του 2021 έχει πέσει κατά 30%. Την ίδια ώρα ζημιά κάνουν και τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων. Αν πχ ένα πρατήριο είναι «καθαρό» και «τίμιο» πρέπει να αντιμετωπίσει με το πλαφόν της κυβέρνησης, τα μεγάλα έξοδα, ενώ τίθεται αντιμέτωπο και με τη λαθρεμπορία, από την οποία αιμορραγεί και εξαιτίας της χάνει πελατεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά καιρούς η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαρθρώσει κυκλώματα νοθευμένης βενζίνης, όπου μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών δελτίων αποστολής μετέφεραν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, νοθεύοντας καύσιμα στα πρατήρια. Η εν λόγω δράση φέρνει σε πλεονεκτική θέση τα συγκεκριμένα καταστήματα, καθώς λόγω της αμφιβόλου ποιότητας καυσίμου έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά την τιμή στη βενζίνη και στο αέριο, έναντι των «καθαρών» επιχειρήσεων!

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ