Πάτρα: Καταγγέλλεται πάλι η επιχείρηση PRAKTIKER – Απεργία εργαζομένων…για απόλυση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το σωματείο μας καταγγέλλει την επιχείρηση PRAKTIKER HELLAS που συνεχίζοντας το αντεργατικό της έργο απολύει συναδέλφους που έχουν πάνω από 20 χρόνια στη δουλειά. Συγκεκριμένα η επιχείρηση στο κατάστημα της Πάτρας, πριν τα Χριστούγεννα είχε προχωρήσει σε 3 απολύσεις και δεκάδες επιπλήξεις συναδέλφων για γελοίες αφορμές. Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες μπλόκαρε την περαιτέρω επίθεση.
Τη δευτέρα 23 Μαΐου η PRAKTIKER HELLAS αποφάσισε να ξαναβάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης των εργαζομένων της προχωρώντας σε άλλη μία απόλυση στο κατάστημα της Πάτρας. Για την απόλυση αυτή μάλιστα αξιοποιήθηκε ο νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη δίνοντας στον εργαζόμενο τη μισή αποζημίωση που θα την πάρει μετά από 4 μήνες!!!
Η διεύθυνση του τοπικού καταστήματος και όχι μόνο, συνεχίζει να απολύει έμπειρους εργαζόμενους γιατί για την επιχείρηση οι συμβάσεις εργασίας τους είναι κόστος. Είναι η ίδια εταιρεία που έχει εντατικοποιήσει στο έπακρο την εργασία των εργαζομένων, αυτή που κάνει επιπλήξεις για ψύλλου πήδημα, αυτή που κόβει τα κυλιόμενα ρεπό παρόλο που της έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα, που τρομοκρατεί εργαζόμενους για να μην συμμετέχουν σε πανελλαδικές απεργίες. Επίσης, είναι η ίδια εταιρεία που στο κατάστημά της στην Πάτρα πριν λίγους μήνες ανάγκασε εργαζόμενο να κρεμαστεί σε περβάζι παραθύρου σε μεγάλο ύψος με κίνδυνο να πέσει στο κενό και να θρηνήσουμε άλλον ένα συνάδελφο στο βωμό του κέρδους. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση της εν λόγω εταιρείας γύρω από τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας της. Γι’ αυτό και είναι δεκάδες τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στα καταστήματά της πανελλαδικά.
Αυτή η απόλυση και η απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας δεν είναι έκπληξη. Είναι συνέχεια των αλλαγών που προωθεί με διάλυση τμημάτων, μείωση του προσωπικού πλήρους 8ώρης εργασίας, αύξηση της μερικής απασχόλησης, κόψιμο μπόνους παραγωγικότητας, χρήση ακατάλληλων μηχανημάτων.
Το σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της PRAKTIKER HELLAS που διεκδικούν να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυτή η επίθεση.
Στεκόμαστε δίπλα τους και γι’ αυτό τον λόγο προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία για το κατάστημα της PRAKTIKER στην Πάτρα το Σάββατο 28 Μαΐου.
Στέλνουμε μαζικό και ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι οι νόμοι που φτιάχτηκαν για την εξυπηρέτηση της μεγαλοεργοδοσίας θα μείνουν στα χαρτιά.
Καλούμε το λαό της Πάτρας να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην PRAKTIKER στην Πάτρας. Να αγωνιστούμε και να προασπίσουμε το δικαίωμα για δουλειά και για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια κόντρα στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου.

Απαιτούμε:
• Να ακυρωθεί τώρα η απόλυση του συναδέλφου.
• Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων εργασίας
• Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δικαιώματα και αυξήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ PRAKTIKER ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣE ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑ