Πάτρα: Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Νότιο Πάρκο

 

Οι Αναιρέσεις μετά από δύο χρόνια πανδημίας που πήγαν στις πλατείες και τις γειτονιές επιστρέφουν δυναμικά και δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στις 3-4 Ιούνη στο Νότιο Πάρκο! Μετά από δύο χρόνια που οι τέχνες και ο πολιτισμός, ο συλλογικός τρόπος διασκέδασης, ψυχαγωγίας ακόμα και συνύπαρξης είχαν μπει στον πάγο, ερχόμαστε φέτος σε ένα πλέον δυστοπικό τοπίο, μέσα από το φεστιβάλ μας να επαναφέρουμε ότι χάσαμε μέσα σε αυτά τα χρόνια!
Πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, περίπτερα, βιβλιοπωλείο είναι μερικά από αυτά που θα δει κανείς αν επισκεφτεί το φεστιβάλ. Φέτος επιλέξαμε, πλήρως εναρμονισμένοι με τις χειραφετητικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές τάσεις της νεολαίας η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, να φιλοξενήσει μία μουσική σκηνή που θα μετατραπεί σε ένα απέραντο γλέντι. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μουσικούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται από παραδοσιακούς και ρεμπέτικους ήχους. Οι Ρεμπεlution θα ανοίξουν το συναυλιακό χώρο αυτής της βραδιάς είναι ένα μουσικό σχήμα που έχει κερδίσει μία θέση στις καρδιές όλων μας, μέσα από τη συμμετοχή τους στα φεστιβάλ μας, αλλά και σε άλλα πετυχημένα event της πόλης. Στη συνέχεια οι Santa Bella-Σαν ταμπέλα θα μας συνοδεύσουν με τους πλέον ρομαντικούς ήχους και μελωδίες τους, μέχρι οι Αρμανιάκ να ανέβουν στη σκήνη και να δώσουν το σήμα ότι το γλέντι ξεκινάει και φτάνει μέχρι το πρωί! Η δεύτερη μέρα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από μια hip hop σκήνη. Ένας νέος καλλιτέχνης, πολλά υποσχόμενος, ο DWN, θα κάνει την έναρξη του συναυλιακού μέρους του φεστιβάλ της μέρας αυτής. Στη συνέχεια, ο Lobo Amarillo, ένας raper που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει με την παρουσία του γνωστό ότι είναι εδώ για να μείνει αλλά και μέσα από τους στίχους του να εκφράσει στο 100% τα πιστεύω του, χωρίς υποχωρήσεις! Τον δρόμο θα ανοίξει για να ανέβει στη σκηνή, ένας ή μάλλον ο ένας, πιο γνωστός και πετυχημένος raper, ένας από τους πρώτους αν θέλετε, ο Ταφ Λάθος. Είναι ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς εκπροσώπους και κυριότερους εκφραστές της ελληνικής hip hop σκηνής. Τέλος το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας θα κλείσει από ένα dj set από την αγαπημένη όλων μας, γνωστή σε όλους, Valia S, που με τις μουσικές της θα μας συνοδέψει στο τεράστιο party μας μέχρι το πρωί!
Μέσα από το φεστιβάλ, αλλά και γενικότερα το εγχείρημα των αναιρέσεων, στόχος μας είναι να προτάξουμε έναν πολιτισμό και μία τέχνη, κόντρα στην εμπορευματοποίηση, κόντρα στη θυσία τους στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Έναν πολιτισμό και μία τέχνη από τους κάτω για τους κάτω. Γι’ αυτόν τον λόγο, επιλέγουμε να φιλοξενούμε νέους καλλιτέχνες, μέσα από το φεστιβάλ μας να δίνουμε βήμα σε νέο κόσμο αλλά και σε παλιό που όμως, μέσα από της τέχνη τους υποστηρίζουν την λογική αυτή.
Στις 3-4 Ιούνη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Νότιο Πάρκο! Ραντεβού εκεί!

Επικοινωνία:

ιστότοπος: http://www.anaireseis.gr/
facebook : Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας
mail : anaireseis.patras@gmail.com
fb event : https://www.facebook.com/events/372368771436640