Αχαΐα : Νέα παρέμβαση για τη φημολογία περί κλεισίματος καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς – Από τον Ανδρέα Φραγκάκη

ΣΕΤΑΠ.Από Ανδρέα Φραγκάκη. Περιφερειακός σύμβουλος πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Ο φημολογούμενος νέος κύκλος κλεισίματος καταστημάτων στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί αδιέξοδη συνέχεια της εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης, στο βωμό της οποίας επιχειρείται η σταδιακή απαξίωσή εργαζομένων, πελατών και τοπικών κοινωνιών.
Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.
Συγκρούεται με τους ανθρώπους της και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την «κεφαλαιακή επάρκεια» που της προσφέρουμε διαχρονικά.
Συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες που η ίδια ευαγγελίζεται και την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.
Συγκρούεται με τους πελάτες της και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Διαρρηγνύει αλόγιστα τη διαχρονική σχέσης της με την Ελληνική επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες,κοινωνικές ομάδες και την Ελληνική οικογένεια. Σπάει μακροχρόνιους δεσμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες μεσοπρόθεσμα,.
Συγκρούεται με το παρόν της και ναρκοθετεί το μέλλον της.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στη λογική της άκρατης συρρίκνωσης και της άρνησης της πραγματικότητας, με τις οποίες επιχειρούν να φορτώσουν όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τους προειδοποιούμε ότι αναπαράγουν αδιέξοδα και οδηγούν νομοτελειακά σε συγκρούσεις. Καλούμε τους φορείς του νόμου. Τους τοπικούς βουλευτές τις τοπικές δημοτικές αρχές να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα που κάνουμε για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων
Ως ΣΕΤΑΠ συνεχίζουμε και εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ Αδαμόπουλος Παναγιώτης και περιφερειακός σύμβουλος πελοποννήσου και Ιονίων νήσων Φραγκάκης Ανδρέας