Πάτρα: Μαζικές νομικές ενέργειες ενάντια στην καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής – Κίνηση αποτροπής μελλοντικών διακοπών ρεύματος

Νομικές ενέργειες ενάντια στην καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής και προς αποτροπή μελλοντικών διακοπών ηλεκτροδότησης, ξεκινά από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας.
Η η διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ καλεί κάθε μέλος που θέλει να συμμετάσχει στις νομικές ενέργειες που θα συντονιστούν από τον σύλλογο, σχετικά με την αποτροπή διακοπής ηλεκτροδότησης εξ αιτίας της καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής, θα πρέπει να προσκομίσει σε κλειστό φάκελο τα εξής στοιχεία:
> Συμβόλαιο με τον πάροχο ενέργειας
> Λογαριασμούς του πρώτου τετραμήνου του 2021 (1/1/2021-30/4/2021)
> Λογαριασμούς του πρώτου τετραμήνου του 2022(1/1/2022-30/4/2022).
> Υπεύθυνη δήλωση (χωρίς γνήσιο υπογραφής), που θα αναφέρει «θέτω στην διάθεση του ΣΚΕΑΝΑ και των νομικών εκπροσώπων του, τα προσωπικά στοιχεία καθώς και τους λογαριασμούς ενέργειας της επιχείρησης μου, κατά το νόμο (Γενικός Κανονισμός ΕΕ 2016/679).
Τονίζεται εξ αρχής πως όλες οι ενέργειες δεν έχουν κανένα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, είναι δε πιθανό να συσσωρεύσει μεγαλύτερα ποσά οφειλής στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να δράσουμε από κοινού και να εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, αναφέρει η διοίκηση του συλλόγου, καθώς το πρόβλημα με την ρήτρα αναπροσαρμογής έχει γιγαντωθεί, με συσσωρευμένες οφειλές μηνών που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να εξοφληθούν από τους επαγγελματίες της εστίασης, αναφέρει ο ΣΚΕΑΝΑ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τάσο Γιατρά η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για το κόστος της ενέργειας επαναλαμβάνει το μοτίβο των προηγούμενων δύο χρόνων, με ασαφή, λειψά μέτρα και με κάλυψη ελάχιστου ποσοστού από την συνολική ζημιά.
Πάντως ο ΣΚΕΑΝΑ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει ως πολύ θετική την εξαγγελία για ένα πρόγραμμα «Εξοικονομώ Επιχειρήσεων» στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχει το σύνολο του κλάδου και όχι μέρος αυτού.