Η Πάτρα στους πρώτους σταθμούς Μητσοτάκη

Θετικός είναι ο απολογισμός του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, με τους διοργανωτές να προβάλλουν αυτό σε αριθμούς, για να καταδείξουν πως ήταν ένα από τα πιο δυναμικά, μαζικά και ουσιαστικά του κόμματος, από ιδρύσεώς του.

Τα στατιστικά στοιχεία συμμετοχής στις διαδικασίες, αλλά και της εκλογής των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής, δίνουν συνολικά, ως συμμετέχοντες, 2.500 συνέδρους και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ομιλητές στις 6 Θεματικές Ενότητες ξεπέρασαν τους 270.

Μετά το Συνέδριο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και πλειάδα υπουργών και ηγετικών κομματικών στελεχών, ετοιμάζονται για εξορμήσεις σε πολλούς νομούς της χώρας, ώστε να κάνουν πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου «Κοντά στον Πολίτη» και να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης αλλά και το πρόγραμμα που εγκρίθηκε την Κυριακή και αφορά στο άμεσο και απώτερο μέλλον, με ορίζοντα πέραν ακόμα και από μία δεύτερη θητεία στην εξουσία.

Οι πληροφορίες που ήδη έχει δημοσιεύσει η «Π», ότι η Αχαΐα αποτελεί πολιτικό βαρόμετρο της κυβερνώσας παράταξης και η ΝΔ θα δώσει πολιτική μάχη για να μην κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από το ΠΑΣΟΚ (παραδοσιακά), επιτείνονται.

Η περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα, όπως ακούστηκε να λέει σε κομματικά στελέχη της Αχαΐας ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, «δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στον Μάιο, ή τον Ιούνιο, αν βέβαια κάτι τέτοιο του το επιτρέψουν οι αυξημένες υποχρεώσεις του στην ΕΕ, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Σκοπός της περιοδείας του πρωθυπουργού και υπουργών του, πέραν του να μιλήσει με πολίτες και παραγωγικούς φορείς, θα είναι η εξαγγελία σημαντικών έργων στην περιοχή, όπως το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και η αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης από Ρίο και ανατολικά με 14 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείονται και περιφερειακές επισκέψεις ή αναφορές σε νέα μεγάλα έργα, σαν και το Διυληστήριο του ποταμού Σελινούντα (20 εκατ. €) στο Αίγιο, το Φράγμα Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα για τον πρωτογενή τομέα και η επέκταση του Οδοντωτού από τα Καλάβρυτα στη Μονή Αγίας Λαύρας (με άνω των 10 εκατ. €).