Πάτρα: Νεκρά παιδιά – Λέων: Υπήρξαν αστοχίες σε πορίσματα ιατροδικαστών – Σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες

Για αστοχίες στις αρχικές εκτιμήσεις των ιατροδικαστών για τις αιτίες θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Αν κάποιος διάβαζε τα ευρήματα και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις προσεκτικά και τότε, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως υπήρξαν αστοχίες.

Ωστόσο, σημείωσε πως τώρα δεν ξεκινάει η έρευνα από μηδενική βάση, καθώς όπως είπε οι έρευνες γίνονται με τα στοιχεία που είχαμε από την αρχή, ακόμα και αν υπήρξαν αστοχίες.

Όλα αυτά τα ευρήματα ναι μεν τα είχαμε ως δεδομένα από την αρχή, ωστόσο ερμηνεύτηκαν λάθος, πρόσθεσε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε ότι τώρα πρέπει τα ευρήματα να επιβεβαιωθούν για να είμαστε απόλυτα σίγουροι.

Στην συνέχεια χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι η οικογένεια του παιδιών και κυρίως ο πατέρας ακόμα και σήμερα που διερευνάται ο πρώτος και ο δεύτερος θάνατος δεν έχουν ορίσει τεχνικό σύμβουλο.

Τέλος για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές που έχουν τώρα αναλάβει την έρευνα ο κ. Λέων είπε πως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας σύντομα θα έχουμε την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ ανέφερε ότι για τα άλλα δύο παιδιά είμαστε σε φάση επανελέγχου και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για δολοφονίες οι θάνατοι των τριών παιδιών τότε θα ανοίξουν δικογραφίες αυτεπαγγέλτως και για τις παραλήψεις που υπήρξαν.

Ειδήσεις σήμερα: