Πάτρα: Ιατροδικαστής Αλεξάνδρου για το θρίλερ – Εγκληματικές ενέργειες – «Ασφυκτικοί οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας»

Εγκληματικές ενέργειες βλέπει πίσω από τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στο newpost, προβλέποντας ότι θα υπάρξει ανατροπή στις αρχικές αιτίες θανάτων των δύο παιδιών: Ηπατική ανεπάρκεια για τη Μαλένα και αγενεσία φλεβόκομβου για την Ίριδα.

«Βεβαίως και περιμένω ανατροπή. Θα υπάρξει ο ασφυκτικός θάνατος με την απόφραξη των έξω στομίων», τονίζει.

Και στα δύο παιδιά;

«Και στα δύο παιδιά. Εγώ προσωπικά από αυτά που έχω δει είναι ότι έχει γίνει απόφραξη.

Θα ήταν επιπλέον μία πολύ σωστή κίνηση, κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με όλη τη διαδικασία να υπάρξει μία εκταφή γιατί οποιοδήποτε υλικό έχει μείνει δηλαδή τρίχες – νύχια μπορούνε να εξεταστούν για να δούμε αν υπήρχε  μία χρόνια δηλητηρίαση  από ουσίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο. Στη Μαλένα, για παράδειγμα, μπορούν να μιλήσουν τα οστά ακόμα και μετά από τρία χρόνια. Και όχι μόνο για την κεταμίνη αλλά και για τον μεταβολίτη της κεταμίνης. Τα δηλητήρια ανιχνεύονται είναι δύσκολο να ανιχνευθούν τα κατασταλτικά».

 

Οι καταθέσεις για Μαλένα  και Ίριδα

Μάνος Δασκαλάκης και Δήμητρα Πισπιρίγκου θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για τους θανάτους των δύο παιδιών.

Και οι δύο όταν πέθαναν τα παιδιά έχουν δώσει καταθέσεις στην αστυνομία καθώς και για τους δύο θανάτους είχαν σχηματιστεί δικογραφίες όπως προβλέπεται νομικά.

Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι Αρχές δίνουν μεγάλη σημασία στην κατάθεση της  Δήμητρας που ήταν στο σπίτι την ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Ίριδα στην κούνια της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε καταθέσει στην αστυνομία για το θάνατο της Μαλένας.

«Περί τις 16.40 ώρα τις 13.4.2019 έλαβα τηλεφώνημα από την έντρομη σύζυγό μου, που με ενημέρωνε  ότι δεν ήταν καλά το παιδί. Άμεσα ξεκίνησα από το Ολυμπιακό χωριό όπου διέμενα και μέσα σε  14 λεπτά ήμουν στο νοσοκομείο, εκεί βρήκα εντός του δωματίου της μικρής δυο γιατρούς της ΜΕΘ μαζί με δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου και μια ενδοκρινολόγο που ήταν σε εφημερία, να προσπαθούν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί μου. Μετά από 20 λεπτά εξήλθε του δωματίου ο γιατρός και με ενημέρωσε ότι προσπαθούν ήδη 20 λεπτά, θα προσπαθήσουν άλλα τόσα αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση. Στις 18.05  βγήκε και μας ανακοίνωσε τον θάνατό της. Ήρθε η διευθύντρια του τμήματος και μας είπε πως πρέπει να γίνει νεκροψία  – νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου, διότι όπως προ-είπαμε, ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση , επίσης φανερά πολύ ταραγμένη είχε κάτσει πάνω από το παιδί και έλεγε συγκεκριμένα: “όχι εσύ, δεν το περιμέναμε από σένα” και μας είπε ότι είναι το πρώτο παιδί που πεθαίνει αιφνιδίως μέσα στο “ΕΛΠΙΔΑ”»

Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικές απαντήσεις από τους θεράποντες γιατρούς, καθώς και τον ιατροδικαστή για το θάνατο της κόρης μου με βάση τα αποτελέσματα που μας έδωσαν τα οποία είναι αντικρουόμενα. Επιθυμώ να γίνει λεπτομερή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της κόρης μου και να μας γνωρίσουν τα ακριβή αίτια. Επιθυμώ την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για το θάνατο της κόρης μου».