Πάτρα: Διάλογος φωτιά της Πισπιρίγκου με γιατρό όταν πέθανε η Τζωρτζίνα – Συμφωνούσε ο Δασκαλάκης για νεκροψία

Ο Μάνος Δασκαλάκης “συμφώνησε” ή φέρεται να ζήτησε και εκείνος, η νεκροψία-νεκροτομή της Τζωρτζίνας να γίνει στην Πάτρα ή στα Ιωάννινα. Αυτή η πρόθεση φαίνεται να αναδεικνύεται μέσω των καταθέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην 18η Τακτική Ανακρίτρια.

Η “συμφωνία” ή η επιθυμία του φέρεται να εκφράστηκε μετά την ευθύτατη παρόμοια απαίτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν εκείνος έφθασε στο νοσοκομείο, και ενημερώθηκε για τον θάνατο του παιδιού του.

Η Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα είχε ρωτήσει την κατηγορουμένη γιατί αμέσως μετά την ανακοίνωση θανάτου του παιδιού της από τον εντατικολόγο, χωρίς καν να κυλίσει δάκρυ από τα μάτια της, ζητούσε η νεκροψία-νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι το είχαν συζητήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη και είπαν να γίνει στην Πάτρα γιατί η νεκροψία-νεκροτομή της Μαλένας έγινε στην Αθήνα, και βρίσκονταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, “γι’ αυτό ζητήσαμε να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στην Πάτρα όπου εκεί δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα και εκεί έγινε και η νεκροψία-νεκροτομή του μωρού μου των 6 μηνών”.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επεδίωκε με αυτόν τον τρόπο να “εξαφανίσει” τα… 6,5 mg της θανατηφόρας κεταμίνης από το κορμί της Τζωρτζίνας. Μόλις της είχαν ανακοινώσει τον θάνατο του παιδιού της και εκείνη απαθέστατα επικοινωνούσε με ιατροδικαστή της Πάτρας. Ζητούσε από τους γιατρούς να μεταφέρουν τη σορό του παιδιού στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να γίνει εκεί η νεκροτομή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντί να κλαίει για τον θάνατο του παιδιού της, το ενδιαφέρον της ήταν να πάρει τηλέφωνο τον ιατροδικαστή. Από την πορεία των ερευνών είναι εμφανές ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχειρούσε να διασφαλίσει ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να αποκαλυφθεί το φρικτό έγκλημά της και αγωνιούσε αν οι κινήσεις της και κυρίως ο τρόπος που το επιχειρούσε, δηλαδή η κεταμίνη, θα γίνονταν αντιληπτές από επιστήμονες και αστυνομικούς.

Φοβόταν ότι τα 6,5 mg κεταμίνης θα ανιχνεύονταν σε εργαστήρια της Αθήνας και όχι στην επαρχία και κυρίως στην Πάτρα. Αυτή η αγωνία ήταν αντιληπτή το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, όταν ο εντατικολόγος της ανακοίνωνε τον θάνατο της Τζωρτζίνας και εκείνη ζητούσε με αγωνία η νεκροτομή να γίνει στην Πάτρα.

Η αντίφαση που “καίει” τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Είχε πει σε παιδίατρο ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια
Γιατρός που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψης της άτυχης Τζωρτζίνας περιέγραφε: “Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, ήρθε στην εντατική νεαρό κορίτσι με άπνοια και καρδιακή ανακοπή. Συμμετείχα στις διαδικασίες ανάνηψης για περισσότερο από μία ώρα, ωστόσο το παιδί δεν τα κατάφερε, με την ώρα θανάτου να καταγράφεται στις 15:50. Βρισκόμουν έξω από το γραφείο του εντατικολόγου, που ενημέρωνε την Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο του παιδιού της. Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της”.

Στην συνέχεια ο ίδιος γιατρός περιγράφει οι κινήσεις που τον άφησαν έκπληκτο: “Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία”.

Ο γιατρός και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν και τον χαρακτηριστικό διάλογο που είχαν με την 33χρονη, ως εξής:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάρτε να μιλήσετε με τον ιατροδικαστή της Πάτρας, είναι στο τηλέφωνο.

Γιατρός: Εμείς δεν έχουμε λόγο να μιλήσουμε με κανέναν. Μόνο με την αστυνομία θα μιλήσουμε όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Να το πάτε στην Πάτρα για να γίνει η νεκροτομή.

Λίγο αργότερα έφθασε και ο Μάνος Δασκαλάκης στο νοσοκομείο, όπου όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο του παιδιού του, άρχισε να κλαίει, να καταρρέει από την φρικτή είδηση της απώλειας, αλλά λίγο αργότερα φέρεται να “συμφωνεί” και να ζητά από τους γιατρούς να μεταφερθεί η σορός της 9χρονης στην Πάτρα για την νεκροψία-νεκροτομή, μετά από συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία φέρεται να τον “έπεισε”…