Ηλεία: Ο “Φαντομάς” της Αμαλιάδας στα χέρια της Αστυνομίας – Τον αναζητούσαν επί 18 χρόνια

Ως ένας κακοποιός με ογκώδη φάκελο στην αστυνομία και βεβαρυμμένο παρελθόν χαρακτηρίζεται ο 47χρονος άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στην Αμαλιάδα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Εντοπίστηκε σε καφετέρια στο κέντρο της Αμαλιάδας και στην θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθη.

Ο λόγος για τον λεγόμενο «φαντομά» της Αμαλιάδας που κατά το παρελθόν και κυρίως την δεκαετία του 2000 είχε διαπράξει σωρεία αδικημάτων, στην πλειοψηφία τους πλημμελήματα, που όμως με το πέρασμα των χρόνων παραγράφηκαν, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται πριν από δώδεκα ημέρες όπου διέπραξε νέα ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κουρούτα.

Όμως, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για την ληστεία στα ΕΛΤΑ της Εφύρας τον Νοέμβριο του 2004. Τότε μαζί με έναν ομοεθνή του είχε καταφέρει να αποσπάσει από το υποκατάστημα το ποσό των 20.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 47χρονος το 2006-2007 διέφυγε για την Ιταλία, όπου πιθανολογείται ότι και εκεί συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα χωρίς ωστόσο να συλληφθεί.

Παρέμενε άφαντος για περισσότερα από 15 χρόνια. Όταν συνελήφθη από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας έδωσε ψευδή στοιχεία αλλά ταυτοποιήθηκε από την εξέταση των δακτυλικών του αποστημάτων. Όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες είχε επιστρέψει στην Αμαλιάδα και διέμενε σε παραπήγματα και εγκαταλελειμμένα σπίτια.