(Hχητικό)-Πάτρα: Ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης στην Εισαγγελία για δολιοφθορές – Στον ΣΚΑΪ 89,4 για κλοπές και ζημιές στη δημοτική περιουσία

Σε επείγουσα ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας (Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος κ. Θ. Τσάτσαρης), για τις κλοπές καλωδίων στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, προέβη με επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης με την οποία ζητά την παρέμβασή τους για να πάψει το παραβατικό αυτό φαινόμενο.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος σημειώνει:
«Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει έντονο το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από υπόγεια δίκτυα Ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου να πουλήσουν το χαλκό. Οι παραβατικές αυτές ενέργειες γίνονται τόσο σε πάρκα και πλατείες όσο και σε δίκτυα οδοφωτισμού στον ευρύτερο Καλλικρατικό Δήμο.
Πιο συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα έχουν κλαπεί για δεύτερη φορά περίπου 500 μέτρα καλώδιο 5*4mm2 στην Πλ. Ελευθερίας αν και τα φρεάτια όδευσης ήταν κολλημένα, αυτά σπάστηκαν με λοστούς και έκλεψαν τα καλώδια.
Στην Πλατεία Παπανδρέου εκλάπησαν και από εκεί 300 μέτρα καλώδιο 5*4mm2 με συνέπεια το τελευταίο διάστημα να μην υπάρχει καθόλου φωτισμός με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών τόσο εντός της πλατείας και της παιδικής χαράς όσο και στη διέλευση απλών πολιτών. Στην Πατρών – Κλάους αφαίρεσαν δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού 250 μέτρα 5*10mm2 στο ύψος του LIDL καθώς και στον κόμβο Carrefour με αποτέλεσμα να βυθιστεί και αυτός ο δρόμος στα σκοτάδια.
Το σημαντικότερο δε, είναι ότι μετά τις συχνές κλοπές που γίνονται στα δίκτυα μας και μέχρι να ενημερωθούμε από κάποιον πολίτη ή να γίνει σχετική αναγγελία σα βλάβη για ελλιπή φωτισμό, υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια με ρεύμα σε θυρίδες και φρεάτια που δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος σε ανθρώπινη ζωή.
Όπως γίνεται κατανοητό η ζημιά που προκλήθηκε είναι δεκάδων χιλιάδων ευρώ και δεν είναι εφικτή η άμεση αποκατάσταση τους. Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι οι κλέφτες που αφαιρούν καλώδια για να πουλήσουν το χαλκό το δίνουν προφανώς σε συγκεκριμένες μάντρες εναπόθεσης παλιοσίδερων κ.λπ. στην Πάτρα ή ακόμα και στην Αχαΐα.
Σας παρακαλούμε όπως συνεργαστούν οι υπηρεσίες Δήμου και Αστυνομίας προκειμένου επιτέλους να βρεθεί λύση στο ιδιαίτερο αυτό πρόβλημα της εποχής που μαστίζει την κοινωνία μας».