(Βίντεο)-Πάτρα: Ο Ρώρος για την πρόταση του ΚΚΕ – Τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη

Η πρόταση του ΚΚΕ για την τοποθέτηση μαρμάρινης στήλης στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη στην πλατεία Παντοκράτορος, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε αποδεκτή με μεγάλη πλειοψηφία, από τις πολιτικές πτέρυγες.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας, έκανε εκτενή αναφορά για τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος πάλεψε και στην Πάτρα για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού. Εκτελέστηκε από το κράτος της δεξιάς με μία σειρά ψευδών κατηγοριών.

Προτείναμε  επειδή ο αγώνας του Μπελογιάννη ήταν πανεθνικός, ξεφεύγοντας τα όρια ενός μόνο κόμματος, και έχει γίνει  σύμβολο του αγώνα για τους Έλληνες, να αναλάβει ο Δήμος Πατρέων την τοποθέτηση της μαρμάρινης στήλης, ώστε να αποτυπωθεί πληρέστερα η εμβέλεια της προσωπικότητάς του. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τη δημοτική αρχή.

Παράλληλα υπενθυμίσαμε στη δημοτική αρχή ότι εκκρεμούν οι προτάσεις που έχει κάνει η παράταξή μας για ονοματοθεσία προς τιμή των Μανώλη Γλέζου, Απόστολου Σάντα, Σαμούρη, Μικρώνη, Θεοδωράκη. Επιπλέον τονίσαμε ότι δεν έχουν αναγραφεί ακόμα τα ονόματα των εκτελεσθέντων του Δημοκρατικού στρατού Πελοποννήσου στο Μνημείο του Γηροκομείου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια» προς τη δημοτική αρχή τα τελευταία 7 χρόνια. Επίσης έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση πανελληνίου καλλιτεχνικού διαγωνισμού για το δάπεδο του μνημείου με τη χάραξη του Περιστεριού της Ειρήνης και ο  ηλεκτροφωτισμός του Μνημείου. Οδηγός μας:

“Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα με την καρδιά μας και με το αίμα μας”*

*από την απολογία του Ν. Μπελογιάννη…

Δείτε την τοποθέτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:
ΡΩΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ – YouTube

 

και τη δευτερομιλία:
ΡΩΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ – YouTube