Πάτρα: Νέα μαρτυρία για το θάνατο της Ίριδας – Οι τελευταίες της στιγμές και τα ερωτηματικά για το πανάκι

Άκρως αποκαλυπτική και σοκαριστική είνα η μαρτυρία ατόμου για όσα εκτυλίχθηκαν την 21η Μαρτίου του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, όταν η έξι μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της.

Ήταν Κυριακή και συγκεκριμένα 11:37 το πρωί όταν το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για ένα βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του.

Αμέσως στην οδό Μπιζανίου 27 έσπευσε ασθενοφόρο, όπου μαζί με το πλήρωμα υπήρχε και γιατρός. Στη γωνία τους περίμενε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που οδήγησε το πλήρωμα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Εκεί βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης. Κάπου εκεί προκύπτουν και τα πρώτα ερωτήματα για το πώς κατάφερε να βρεθεί τόσο γρήγορα στο σπίτι ο πατέρας των παιδιών.

Όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μπήκε στο ισόγειο σπίτι έσπευσε αμέσως στο βρέφος. Ο Μάνος στεκόταν σε μια γωνιά του δωματίου, ενώ η Ρούλα έκλαιγε. Παρούσα σε διπλανό δωμάτιο ήταν και η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Όταν η μητέρα της την αντιλήφθηκε της φώναξε: «Πήγαινε γρήγορα μέσα στο δωμάτιό σου».

Πώς βρέθηκε η μικρή Ίριδα
Όπως μεταφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, τα μέλη του πληρώματος ακουμπούν το πόδι της μικρής Ίριδας και διαπιστώνουν πως είναι παγωμένη. Την ίδια ώρα, τα χείλια του παιδιού είνα ήδη μελανιασμένα. Ενημερώνεται άμεσα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για την μεταφορά του παιδιού, προκειμένου να του γίνει ανάνηψη.

Σημειώνεται πως οι διασώστες δεν εντόπισαν μέσα στην κούνια του βρέφους το πανάκι με το αίμα, που όπως δήλωνε η μητέρα του το είχε μαζί του.

Το πλήρωμα παίρνει το παιδί και το μεταφέρει στο ασθενοφόρο, ενώ κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από το σπίτι. Ο Μάνος Δασκαλάκης φωνάζει στους διασώστες να ξεκινήσουν γρήγορα για το νοσοκομείο , ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου μονολογεί «όχι πάλι…».