Πάτρα: Δύσκολη νύχτα για τον Εμπορικό Σύλλογο – Συνεδριάζει το ΔΣ για την καθαίρεση του προέδρου Κώστα Ζαφειρόπουλου!

Οι εποχές σύμπνοιας και ευρύτερων συνεργασιών, φαίνεται ότι αποτελούν παρελθόν, καθώς απόψε στις 9:30, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, με θέμα συζήτησης την καθαίρεση του προέδρου, Κώστα Ζαφειρόπουλου.
Η απόφαση ανεξαρτητοποίησής του, αποτέλεσε την θρυαλλίδα που οδήγησε σε ρήξη της συνεργασίας του, με την πλειοψηφούσα παράταξη «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων».
Την διαδικασία κίνησαν οκτώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που διατύπωσαν με… κομψότητα την πρόταση μομφής κατά του Κώστα Ζαφειρόπουλου, ως αναδιάρθρωση του οργάνου. Πρόκειται για τους Γιώργο Βαγενά (α΄αντιπρόεδρο), Ηλία Κωνσταντάτο (ταμία), Θύμιο Μακρή (γενικό γραμματέα), Τάσο Νικολακόπουλο (ειδικό γραμματέα), Ερμιόνη Διονυσάτου (αν. ταμία), Ανδρέα Στελλάτο (έφορο), Αντώνη Ρώρο (κοσμήτορα) και Γιώργο Λευκαδίτη (μέλος).

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος κάνει λόγο για προειλημμένη απόφαση, καθώς ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, ωστόσο δεν έχει την πλειοψηφία. «Θέλουν να με παραιτήσουν…», έλεγε χθες, προεξοφλώντας αλλαγή του διοικητικού σχήματος του Εμπορικού Συλλόγου απόψε.
Ωστόσο, τονίζει πως δέχεται πολλά μηνύματα συμπαράστασης για το διαζύγιο που αποφάσισε να πάρει και να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, με δικό του ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του οργάνου.

«Θέλουμε εξωστρέφεια, να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας, όχι να μείνουμε ένα κλειστό κλαμπ, όπως ήθελαν ορισμένοι», είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος. Σχολιάζοντας αιχμές εναντίον του, ότι πίσω από την ενέργειά του, κρύβεται πολιτικός δάκτυλος, είπε πως «αυτό είναι αστείο να λέγεται από κάποιους που είναι ενεργά μέλη κόμματος».
Τόνισε ότι «όλοι έχουμε προτιμήσεις, αλλά όταν μπαίνουμε μέσα στον σύλλογο πρέπει να αφήνουμε έξω το οποιοδήποτε κόμμα ή κομματική ιδιότητα. Ο εμπορικός σύλλογος είναι των εμπόρων και η δύναμή μας, είναι οι έμποροι αυτής της πόλης», είπε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ