HΠΑ: Φλαμίνγκο δραπέτευσε από το Κάνσας και βρέθηκε 17 χρόνια μετά στο Τέξας

Το μακρινό 2005 ένα φλαμίνγκο με το όνομα «Νο. 492 ή Pink Floyd» δραπέτευσε από το Κάνσας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρόσφατα εντοπίστηκε στο Τέξας, επιβεβαιώνοντας πως κατάφερε να επιβιώσει ελεύθερο παρά τις αντίξοες συνθήκες.

 

Ο ζωολογικός κήπος από τον οποίο δραπέτευσε δεν κατάφερε να βρει το πουλί πριν φύγει από το Κάνσας, αντιμετωπίζοντας λίγες πιθανότητες επιβίωσης σε μια περιοχή της χώρας χωρίς άλλα φλαμίνγκο και με ελάχιστα περιβάλλοντα που ταιριάζουν στις ανάγκες του.

Ο Ντέιβιντ Φόρμαν από την πόλη Έντνα του Τέξας, χωρίς να γνωρίζει κάτι από όλα αυτά, μαζί με έναν φίλο του, στις 10 Μαρτίου αντίκρισαν ένα φλαμίνγκο. Για την ακρίβεια, είδαν ένα ψηλό, κομψό πτηνό, που στεκόταν στο ένα πόδι, όπως συχνά κάνουν τα φλαμίνγκο.

Έκανε ζουμ με την κάμερα του κινητού του όσο περισσότερο μπορούσε, προσπαθούσε να εξακριβώσει τι έβλεπε, αναφέρει ο Guardian.

«Το μυαλό μου έλεγε “σε καμία περίπτωση δεν βλέπεις φλαμίνγκο” αλλά τα μάτια μου έλεγαν “αυτό είναι, δεν κάνεις λάθος”», περιέγραψε ο Φόρμαν, που μεγάλωσε σε περιοχή που είναι καταφύγιο πουλιών.

Αξιωματούχοι αρμόδιοι για τα άγρια ζώα στο Τέξας ανέφεραν ότι σίγουρα πρόκειται για το Νο. 492. Το όνομα του φλαμίνγκο προέρχεται από το ταμπελάκι που είχε στο ένα πόδι του, όταν έφτασε στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας από την Τανζανία, το 2003. Στο Τέξας του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Pink Floyd».

Το πτηνό εκτιμάται ότι είναι 20 ετών. Ήταν ένα από τα 40 φλαμίνγκο που έφτασαν στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας το 2003. Τα περισσότερα ήταν περίπου 3 ετών, είχε πει σε συνέντευξη το 2018 ο Σκοτ Νιούλαντ, φροντιστής των πτηνών.