Έχασε το «θρίλερ»…και τώρα τρέχει ο Απόλλωνας

Για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Απόλλωνας ηττήθηκε με 89-95 από τον Ηρακλή στο «Κλειστό της Περιβόλας». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Τσαλμπούρης με 26 πόντους ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, ενώ για τον Ηρακλή πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζαμάρ Έιμπραμς με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και δύο ασσίστ. Έτσι ο Απόλλωνας έμπλεξε ακόμη περισσότερο με αυτή την ήττα, και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στην μάχη της παραμονής.


Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας δεν μπήκε καλά, με τον Ηρακλή να εκμεταλλεύεται το θόλο ξεκίνημα των παικτών του Νίκου Βετούλα, και να κλείνει η πρώτη περίοδος με το υπέρ τους 15-22. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου όμως ο Απόλλωνας πάτησε καλύτερα στο παρκέ, και με οδηγό τον Τσαλμπούρη κατάφερε να μειώσει σε απόσταση βολής. Παρόλα αυτά ο Τζαμάρ Έιμπραμς έβαλε κάποια καθοριστικά σουτ, και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τον Γηραιό να είναι μπροστά με 27-33.
Στην Τρίτη περίοδο οι παίκτες του Νίκου Βετούλα ανέβασαν ακόμη περισσότερο ρυθμό, μιας και το παιχνίδι άλλωστε ήταν κομβικό και για τις δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να ψάχνει την νίκη για να κάνει καθοριστικό βήμα παραμονής. Ο Νίκος Δίπλαρος και ο Τσαλμπούρης έκαναν σε αυτή την περίοδο ότι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε η ομάδα τους να μειώσει ακόμη περισσότερο, και κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο με την διαφορά πλέον να είναι στους τέσσερις πόντους πάντα υπέρ του Ηρακλή (49-53). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά ένα θρίλερ, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βγάλουν σωστές άμυνες αρχικά, και έπειτα να ψάχνουν να βρουν καθοριστικά καλάθια

. Ο Τσαλμπούρης από πλευράς Απόλλωνα και ο Έιμπραμς από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετικοί και σε αυτή την περίοδο, με το ματς να μην τελειώνει σε αυτή την περίοδο καθώς ήρθε ισόπαλο στην κανονική διάρκεια με 69-69, και ακολούθησε παράταση. Κάπου εκεί ο Απόλλωνας έδειξε να μένει από δυνάμεις και να μην μπορεί να βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια, με τους παίκτες του Ηρακλή να πετυχαίνουν μεγάλα σουτ και εν τέλει να παίρνουν και το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 89-95.
Τα δεκάλεπτα: 15-22/ 27-33/ 49-53/ 69-69/ 89-95( αποτέλεσμα παράτασης)
Του Περικλή Παπαρίζου